Βρετανία: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις και ανησυχία για τον «αέρα» που έχουν οι καταναλωτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις και ανησυχία για τον «αέρα» που έχουν οι καταναλωτές
Σημάδι για το ότι ο πληθωρισμός και τα υψηλά κόστη διαβίωσης στη χώρα έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τις δαπάνες των καταναλωτών.

Απρόσμενη συρρίκνωση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία για τον Νοέμβριο, σε ένα σημάδι για το ότι ο πληθωρισμός και τα υψηλά κόστη διαβίωσης στη χώρα έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τις δαπάνες των καταναλωτών.

Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS), οι λιανικές πωλήσεις συρρικνώθηκαν 0,4% για τον Νοέμβριο έναντι αύξηση 0,9% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση 0,3%.

Οι λιανικές πωλήσεις εκτός των καυσίμων και των οχημάτων συρρικνώθηκαν 0,3% έναντι αύξησης 0,7% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 0,3%.

Σύμφωνα με την ONS, ορισμένα από τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τις πωλήσεις που έγινα την Cyber Monday, με αυτές να υπολογίζονται στις ανακοινώσεις των λιανικών πωλήσεων του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) ανακοίνωσε νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της, αναφέροντας πως περιμένει μια συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας στο δ' τρίμηνο του 2022 ηπιότερη από αυτή που είχε αρχικά προβλέψει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στη Βόρεια Ιρλανδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider