Γερμανία: Λιγότερα απαισιόδοξα τα νοικοκυριά για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την Bundesbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Λιγότερα απαισιόδοξα τα νοικοκυριά για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την Bundesbank
Το ποσοστό των νοικοκυριών που πιστεύουν πως οι πληθωρισμός θα αυξηθεί σημαντικά τον επόμενο χρόνο διαμορφώθηκε στο 39% από 49% προηγουμένως.

Αποκλιμάκωση της απαισιοδοξίας των Γερμανών πολιτών για τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία καταγράφει η τελευταία έρευνα της κεντρικής τράπεζας της χώρας (Bundesbank) που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα γερμανικά νοικοκυριά εκτιμούν πως μέσα στους επόμενους 12 μήνες ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 7,9%, έναντι 8,2% στην προηγούμενη έρευνα της Bundesbank. Παράλληλα, το ποσοστό των νοικοκυριών που πιστεύουν πως οι πληθωρισμός θα αυξηθεί σημαντικά τον επόμενο χρόνο διαμορφώθηκε στο 39% από 49% προηγουμένως.

Για τα επόμενα 5 χρόνια, οι Γερμανοί αναμένουν πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 5%.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 10% για τον Νοέμβριο έναντι 10,6% τον Οκτώβριο, δείχνοντας σημάδια αποκλιμάκωσης,

Ωστόσο, παραμένει πολύ υψηλότερος από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την αισιοδοξία των Γερμανών δεν φαίνεται να ασπάζονται οι Βρετανοί, καθώς σε έρευνα της BoE οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένουν αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορκίδης: Σε αποκλιμάκωση ο πληθωρισμός στην χώρα μας

Πληθωρισμός: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 8,5% τον Νοέμβριο λόγω ρεύματος, αερίου - Μεγάλες ανατιμήσεις σε καταναλωτικά είδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider