Βρετανία: Σε υψηλό 9 ετών οι εκτιμήσεις για την αύξηση του πληθωρισμού - Σε ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη στην BoE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Σε υψηλό 9 ετών οι εκτιμήσεις για την αύξηση του πληθωρισμού - Σε ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη στην BoE
Οι καταναλωτές αναμένουν πως ο πληθωρισμός στη βρετανική οικονομία για τους επόμενους 12 με 24 μήνες θα διαμορφωθεί στο 3,4%.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9 ετών ανήλθαν οι εκτιμήσεις των καταναλωτών της Βρετανίας για την πορεία του πληθωρισμού στην οικονομία της χώρας το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) κατά τον Νοέμβριο που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει η BoE, οι καταναλωτές αναμένουν πως ο πληθωρισμός στη βρετανική οικονομία για τους επόμενους 12 με 24 μήνες θα διαμορφωθεί στο 3,4%, έναντι 3,2% στην αντίστοιχη έρευνα του Αυγούστου. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο προσδοκιών για τον πληθωρισμό που έχει καταγραφεί στις έρευνες της BoE από τον Νοέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πληθωρισμός στη Βρετανική οικονομία για τον Οκτώβριο του 2022 έφτασε στο 11,1%, υψηλό 41 ετών και πολύ πάνω από τον στόχο που έχει θέσει η BoE για τον πληθωρισμό, στα επίπεδα του 2%.

Σημειώνεται πως η ικανοποίηση των πολιτών από το έργο της BoE για τη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων έπεσε στις -12 μονάδες έναντι -7 μονάδων τον Αύγουστο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία, το 1999.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 8,5% τον Νοέμβριο λόγω ρεύματος, αερίου - Μεγάλες ανατιμήσεις σε καταναλωτικά είδη

Στον «αέρα» τα εορταστικά πλάνα των Βρετανών - Ένας Δεκέμβρης αναταραχής και απεργιακών κινητοποιήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider