Αύριο η συνάντηση Α. Στρατινάκη με ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες security για Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αύριο η συνάντηση Α. Στρατινάκη με ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες security για Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι ιδιαιτερότητες των ανωτέρω οικονομικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να ενταχθούν απρόσκοπτα στον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Ενόψει της σταδιακής επέκτασης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων και των εργαζόμενων, με τη σειρά προτεραιότητας που έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιριών και των εταιριών security, με την Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση θα συζητηθούν οι ιδιαιτερότητες των ανωτέρω οικονομικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να ενταχθούν απρόσκοπτα στον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται ήδη στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, μετά τις εταιρίες security και τις ασφαλιστικές εταιρίες, θα ακολουθήσουν οι ΔΕΚΟ και η βιομηχανία και κατόπιν ο τουρισμός και η εστίαση.

Σε κάθε περίπτωση η μεταρρύθμιση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα εφαρμοστεί σταδιακά και ύστερα από διάλογο προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των επιμέρους κλάδων και επαγγελμάτων, και να κατοχυρώνονται αποτελεσματικά και δίκαια, όσα προβλέπει η νομοθεσία για τους εργαζομένους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αίρεται από 30 Ιουνίου το πλαφόν - Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για μειώσεις τιμών

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Όλα τα «κλειδιά» για την πληρωμή των 150 ευρώ - Γιατί θα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ τα νεογέννητα

Πλάτη με... μέτρο στην ακρίβεια - «Ευλογημένοι» μισθοί - Ποιος φλερτάρει τον Κυριάκο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider