ΗΠΑ: Το 35% των εκατομμυριούχων ανησυχεί για τη σύνταξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Το 35% των εκατομμυριούχων ανησυχεί για τη σύνταξη
Πολλοί εκατομμυριούχοι δηλώνουν πως οι αποταμιεύσεις τους δεν αρκούν για να τα βγάλουν πέρα στη «Δύση» της ζωής τους,

Ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί ανησυχούν για το αν θα καταφέρουν να έχουν ασφάλεια στα γεράματα τους εν μέσω των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων και των αναταραχών στις αγοράς. Σε βαθμό που μέχρι και οι εκατομμυριούχοι δηλώνουν πως οι αποταμιεύσεις τους δεν αρκούν για να τα βγάλουν πέρα στη «Δύση» της ζωής τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Το 2022 υπάρχουν περισσότεροι εκατομμυριούχοι από ποτέ, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και διεθνώς, με την Credit Suisse να εκτιμά τον αριθμό των εκατομμυριούχων περί τους 24,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση διεθνούς πλούτου του ελβετικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Ωστόσο και παρά το γεγονός πως αυξάνονται οι πλούσιοι ανά τον πλανήτη, το να έχει κάποιος επταψήφιο ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν προσφέρει πλέον την ίδια ασφάλεια όπως πριν μερικά χρόνια. Η αιτία δεν είναι άλλη από τον υψηλό πληθωρισμό και τις έντονες διακυμάνσεις των αγορών.

Σύμφωνα με το cnbc, ολοένα και λιγότερο Αμερικανοί νιώθουν άνετα με την οικονομική τους κατάσταση. Μάλιστα, το 58% των ατόμων υψηλών περιουσιακών στοιχείων, εμφανίζεται να έχει αποδεχθεί το γεγονός πως θα αναγκασθεί να δουλέψει για πολλά περισσότερα χρόνια και πέραν του θεμιτού, ενώ το 36% των πλουσίων ανησυχεί πως δεν έχει καν την επιλογή να βγει στη σύνταξη, σύμφωνα με έρευνα της Natixis Investment Managers. Για την ακρίβεια το 35% των εκατομμυριούχων ανέφερε στην Natixis χαρακτηριστικά πως «θα χρειαστεί ένα θαύμα» για να είναι οικονομικά ασφαλείς όταν βγουν στη σύνταξη.

Πλέον οι Αμερικανοί εκτιμούν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 1,25 εκατ. δολάρια για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν άνετα, καθώς η ακρίβεια «πνίγει» την οικονομική αυτονομία των νοικοκυριών ανά τον κόσμο, βάσει ξεχωριστής έκθεσης από την Northwestern Mutual. Πρόκειται για «μαξιλάρι» 20% υψηλότερο σε σχέση με την περυσινή εκτίμηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο για αποτροπή της απεργίας των σιδηροδρομικών

ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας - Στις 263.000 τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider