«Καλά νέα» από το μέτωπο του πληθωρισμού «βλέπει» ο Γουίλιαμς (Fed)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καλά νέα» από το μέτωπο του πληθωρισμού «βλέπει» ο Γουίλιαμς (Fed)
Jonn Williams, Πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης
Αισιόδοξος πως oι πληθωριστικές πιέσεις θα υποχωρήσουν, ενώ ήδη κάποια στοιχεία «δείχνουν» προς αυτή την κατεύθυνση εμφανίστηκε ο Τζον Γουίλιαμς.

Ορισμένοι δείκτες δείχνουν σημάδια ότι η πορεία του πληθωρισμού μπορεί να αλλάξει και να υποχωρήσει, όπως διακρίνει ο πρόεδρος της Fed στη Νέα Υόρκη, Τζον Γουίλιαμς.

Σε συνέντευξή του στο Fox Business Network, ο Γουίλιαμς δεν πιστεύει ότι ο πληθωρισμός «έχει κορυφωθεί», ωστόσο «εκτιμώ ότι αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια σημάδια στα μέτρα για τον πληθωρισμό που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν πέσει. Βλέπουμε επιτέλους κάποιες τιμές να πέφτουν. Βλέπουμε κάποιους άλλους δείκτες για τα ενοίκια. Επομένως, βλέπουμε ότι ο πληθωρισμός αλλάζει», πρόσθεσε σύμφωνα με το MarketWatch.

Παράλληλα, εκτιμά πως θα χρειαστούν «δύο χρόνια» για να μειωθεί ο πληθωρισμός στο 2% με τον ίδιο να αναμένει «μια αρκετά σημαντική πτώση» των πληθωριστικών πιέσεων το 2023.

Η δουλειά της Fed είναι να μετριάσει τη ζήτηση, ώστε να είναι σε ισορροπία με την προσφορά, με το «βλέμμα» και στην αγορά εργασίας, σημείωσε ο Γουίλιαμς, συμπληρώνοντας πως η αυστηρότερη νομισματική πολιτική είναι μέρος αυτής της διαδικασίας.

Η Fed πρέπει να φτάσει τον πληθωρισμό σε ένα αρκετά περιοριστικό επίπεδο και υπολογίζει πως «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πληθωρισμός, η θεωρία του «κρεμμυδιού» και η μεγάλη απόκρυψη

Τριπλάσιες χρεοκοπίες για εταιρικά ομόλογα σε ΕΕ - ΗΠΑ το 2023 «βλέπει» η S&P

JP Morgan: «Πτώση» έως και 12% για τον S&P το πρώτο 6μηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider