TSMC: Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν την κατασκευή εργοστασίου ημιαγωγών στην Αριζόνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TSMC: Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν την κατασκευή εργοστασίου ημιαγωγών στην Αριζόνα
TSMC
Η TSMC έχει αρχίσει την παραγωγή της σε άλλες εκτός Ταϊβάν, θέλοντας να καλύψει τη ζήτηση σε χώρες που ζητούν την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, καλωσόρισε την απόφαση της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) να ανοίξει ένα δεύτερο εργοστάσιο κατασκευής ημιαγωγών στην πολιτεία της Αριζόνα, όπως είπε ο επικεφαλής της TSMC, Μόρις Τσανγκ.

Μιλώντας το Σάββατο στην Μπανκγόκ, και μετά από τη συνάντηση που είχε με την Χάρις ο Τσανγκ δήλωσε πως έλαβε πρόσκληση για να βρεθεί στα εγκαίνια του εργοστασίου στην Αριζόνα, αξίας 12 δισ. δολαρίων, τον Δεκέμβριο, μετέδωσε το Bloomberg.

Το κόστος κατασκευής τσιπ στην Αριζόνα μπορεί να είναι τουλάχιστον 50% πιο ακριβό από το κόστος που έχει η κατασκευή των ημιαγωγών στην Ταϊβάν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εταιρεία από τα να επεκτείνει τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Τσανγκ, προσθέτοντας πως «είναι πολύ σημαντικό και χρειάζεται στις ΗΠΑ» αναφερόμενος στο εργοστάσιο.

Η TSMC έχει αρχίσει την παραγωγή της σε άλλες εκτός Ταϊβάν, θέλοντας να καλύψει τη ζήτηση σε χώρες που ζητούν την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών. Η εταιρεία κατασκευάζει ένα εργοστάσιο αξίας 7 δισ. δολαρίων στην Ιαπωνία, ενώ είναι σε συζητήσεις με τη Γερμανία για να «μπει» στην αγορά τςη Ευρώπης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν θέλουμε τη σύγκρουση με την Κίνα, τόνισε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider