Νάγκελ (ΕΚΤ): Να αυξηθούν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νάγκελ (ΕΚΤ): Να αυξηθούν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια
Να αυξηθεί το μακροπρόθεσμο κόστος δανεισμού ζητά ο Νάγκελ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αφήσει το μακροπρόθεσμο κόστος δανεισμού να αυξηθεί επίσης, καθώς αυξάνει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια για να καταπολεμήσει τις ανεξέλεγκτες τιμές στην ευρωζώνη σύμφωνα με τον Γιοακίμ Νάγκελ.

«Θεωρώ ότι είναι ασυνεπές να μετακινούνται τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια προς μια κατεύθυνση και τα μακροπρόθεσμα επιτόκια προς την άλλη κατεύθυνση. Όταν έχετε στη διάθεσή σας δύο εργαλεία, δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε μόνο ένα από αυτά» επεσήμανε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Reuters.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι αυτή η λεγόμενη ποσοτική σύσφιξη μπορεί να ξεκινήσει ενώ τα επιτόκια εξακολουθούν να αυξάνονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε εκκρεμότητα το αγροτικό - Πράσινες και γαλάζιες κουμπαριές - Στου Καραβίτη με Πιερρ

Απάτες με επιστροφές ΦΠΑ ερευνούν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ - Χάθηκαν 73,5 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider