Γερμανία: Τα αποθέματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αδειάζουν με λίγες μέρες χαμηλών θερμοκρασιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Τα αποθέματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αδειάζουν με λίγες μέρες χαμηλών θερμοκρασιών
Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, η πληρότητα στα αποθέματα αερίου της Γερμανίας ανερχόταν στο 99,3%.

Προειδοποιήσεις για το ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Γερμανία θα μπορούσαν να αδειάζουν εντός λίγων ημερών έστειλε ο επικεφαλής του δικτύου διανομής αερίου της χώρας (Bundesnetzagentur), Κλάους Μιούλερ.

Σε δηλώσεις τους στο Spiegel, ο Γερμανός αξιωματούχος είπε πως «μόλις μερικές κρύες μέρες είναι αρκετές για μια δραματική αύξηση στην κατανάλωση αερίου».

Ο ίδιος ανέφερε πως το Bundesnetzagentur θα μπορούσε να προχωρήσει στην παροχή αερίου με δελτίο εάν αυτό χρειαστεί, ένα σενάριο που η κυβέρνηση της χώρας θέλει να αποφύγει πάση θυσία, στο πλαίσιο μείωσης της κατανάλωσης κατά τουλάχιστον 20%.

Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, η πληρότητα στα αποθέματα αερίου της Γερμανίας ανερχόταν στο 99,3%.

Ο Μιούλερ ανέφερε πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα μπορούσε να «βγάλει» 9 με 10 εβδομάδες με αυτά τα αποθέματα, δεδομένου πως θα υπάρξουν ήπιες θερμοκρασίας όπως αυτές που σημειώθηκαν το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Οι αναφορές του Μιούλερ έρχονται καθώς η Ευρώπη ελπίζει σε ένα ήπιο καιρικά Νοέμβριο ώστε να καμφούν οι πιέσεις που δέχεται στην αποθήκευση φυσικού αερίου (πολλώ δε μάλλον μίας ενιαίας απόφασης για πλαφόν στις τιμές) καθώς η ενεργειακή κρίση περιορίζει δραματικά τις προμήθειες ενόψει του χειμώνα.

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις της Maxar δεν δείχνουν ακραίες καιρικές μεταβολές για τον τρέχοντα μήνα, προσφέροντας ανακούφιση στα νοικοκυριά που αγωνιούν για το κόστος της θέρμανσης ενώ δίνουν μία ανάσα και στις κυβερνήσεις που επιθυμούν να διατηρήσουν σε καλά επίπεδα τα αποθέματα φυσικού αερίου μετά την ελαχιστοποίηση των ρωσικών ροών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: «Ελλάδα και Βουλγαρία, παράγοντες ενεργειακής σταθερότητας στα Βαλκάνια»

Κυρώσεις: «Σταθερό» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο από τις ΗΠΑ και τους G7

gazzetta
gazzetta reader insider insider