Λαγκάρντ: Μία ήπια ύφεση δεν είναι ικανή να τιθασεύσει τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Μία ήπια ύφεση δεν είναι ικανή να τιθασεύσει τον πληθωρισμό
Η ύφεση από μόνη της δεν θα περιορίσει τον πληθωρισμό σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι μια «ήπια ύφεση» είναι πιθανή, αλλά ότι δεν θα αρκούσε από μόνη της για να ανακόψει την εκτίναξη των τιμών και των πληθωριστικών πιέσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επικεφαλής της ΕΚΤ επεσήμανε πως «δεν πιστεύουμε ότι αυτή η ύφεση θα είναι ικανή να τιθασεύσει τον πληθωρισμό», μιλώντας μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων της ευρωτράπεζας κατά 75 μονάδες βάσης.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως οι τραπεζίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αρνητικές επιπτώσεις των ραγδαίων αυξήσεων των επιτοκίων που θεσπίζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, και οι αποφάσεις να λαμβάνονται με σύνεση.

«Πρέπει να προσέχουμε ο ένας τον άλλον και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όπως νομίζω ότι το προσέχει και η Fed», τόνισε σε συνέδριο στη Ρίγα της Λετονίας, προσθέτοντας πως η ΕΚΤ δεν είναι το ίδιο πράγμα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και δεν μπορούν να ληφθούν ταυτόσημες αποφάσεις.

«Καθένας από εμάς, όπως και η ΕΚΤ, έχει την αντίστοιχη εντολή, και ενώ πρέπει να λάβουμε υπόψη στοιχεία όπως οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed και άλλα στοιχεία διεθνούς χαρακτήρα που θα μας βοηθήσουν να καθορίσουμε την καλύτερη νομισματική πολιτική, εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τη Fed και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια διάγνωση των οικονομιών μας» σημείωσε με νόημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάζακς (ΕΚΤ): Σημαντική αύξηση επιτοκίων ακόμη κι αν η ευρωζώνη μπει σε ύφεση

ING: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο τρίμηνο - Στα 1,38 δισ. ευρώ

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της ανεργίας - Στο 11,8% τον Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο από το 2010

gazzetta
gazzetta reader insider insider