Πετρέλαιο κίνησης: Έρχεται επιδότηση προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο κίνησης: Έρχεται επιδότηση προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας
Στα «φλέγοντα» ζητήματα των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στο πορτοφόλι των καταναλωτών εστίασε ο Κώστας Σκρέκας.

Επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης αναμένεται να δοθεί από την κυβέρνηση όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ επεσήμανε πως η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31.

Για το φυσικό αέριο δήλωσε ότι υπάρχει επιδότηση 80 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, ενώ πρόσθεσε πως «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται πως στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» χτες, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να τα υλοποιήσει αν δεν είχε πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης στο πετρέλαιο κίνησης.

«Αυτό που παρατηρείτε στο diesel δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο. Δεν μπορεί να λέτε ότι είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Να συζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Έχετε δίκιο ότι οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης» συμπλήρωσε.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι συμβαίνει τελικά με εκπτώσεις και επιδόματα

Όπως έγραψε νωρίτερα το insider.gr, η επιδότηση των ΕΛΠΕ για τον Οκτώβριο έριξε την τιμή εκκίνησης στα 1,37 ευρώ από τα 1,43-1,45 που αναμενόταν αρχικά, κάτι που ώθησε τους καταναλωτές να επισπεύσουν όχι μόνο την έρευνα αγοράς αλλά και τις παραγγελίες υπό τον φόβο περαιτέρω αυξήσεων από το Νοέμβριο. Το κέρδος για τους καταναλωτές από την τελική, μειωμένη τιμή είναι 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο αν ληφθούν υπ’ όψιν ο υψηλός πληθωρισμός και το υψηλό ενεργειακό κόστος. Η τιμή στην οποία πωλούν οι εταιρείες και τα πρατήρια περιλαμβάνει την επιδότηση των 20 λεπτών ανά λίτρο που είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση. Οποιαδήποτε επιπλέον έκπτωση ανακοινώνεται από τις εταιρείες όπως έγινε για παράδειγμα από την ΕΚΟ η οποία παρέχει έκπτωση 5% εφαρμόζεται στην τιμή που έχει ανακοινώσει η εταιρεία (η ΕΚΟ είχε ανακοινώσει τιμή εκκίνησης τα 1,38 ευρώ) και ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (στην περίπτωση της συγκεκριμένης εταιρείας μέχρι τις 21 Νοεμβρίου). Παρόμοια κίνηση ανταγωνιστικής τιμολόγησης έχει δρομολογηθεί και από τις εταιρείες AVIN, SHELL, CYCLON του ομίλου Motor Oil.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μάχη με τον χρόνο και τις εκκρεμότητες για το «καλάθι» του νοικοκυριού

Σταϊκούρας σε ΔΝΤ: Υπέρ των συνθηκών που θα επιτρέψουν να ενσωματωθεί η διάσταση της βιοποικιλότητας στις επενδύσεις

ΔΝΤ: Τα μηνύματα για επιτόκια και δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη και στον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider