Ύφεση και υψηλό πληθωρισμό αναμένει η Γερμανία για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ύφεση και υψηλό πληθωρισμό αναμένει η Γερμανία για το 2023
Σε ύφεση αναμένεται να διολισθήσει η γερμανική οικονομία το 2013 εν μέσω της δύσκολης διεθνούς οικονομικής, πολιτικής και ενεργειακής συγκυρίας. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης θα βρεθεί αντιμέτωπη με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,4%, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να σκαρφαλώσει σε νέα ύψη.

Σε ύφεση αναμένεται να διολισθήσει η γερμανική οικονομία το 2013 εν μέσω της δύσκολης διεθνούς οικονομικής, πολιτικής και ενεργειακής συγκυρίας. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα που επικαλούνται τις φθινοπωρινές προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Δράσης, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης θα βρεθεί αντιμέτωπη με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,4%, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να σκαρφαλώσει σε νέα ύψη.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει αναθεωρήσει καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας το 2022, με το ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται στο 1,4% έναντι 2,2% τον Απρίλιο. Η προηγούμενη εκτίμηση για το 2023 έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,5%. Η κυβέρνηση φαίνεται να αναμένει επιστροφή το 2024 σε ρυθμούς ανάπτυξης και συγκεκριμένα με άνοδο του ΑΕΠ κατά 2,3%.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,9% για φέτος και στο 8% το 2023.

Τα πλήρη οικονομικά στοιχεία αναμένεται να παρουσιαστούν από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Δράσης, Ρόμπερτ Χάμπεκ (Robert Habeck) την ερχόμενη Τετάρτη, στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκτιμήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Συρρίκνωση στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο - Κάμψη και στη βιομηχανική παραγωγή

Μπάιντεν: Κίνδυνο «πυρηνικού Αρμαγεδδώνα» εγείρουν οι απειλές της Ρωσίας

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα άφηνε αναπάντητα όσα είπε ο Ερντογάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider