Ενεργειακή κρίση: Η Γαλλία μπορεί να σταματήσει τις εξαγωγές στην Ιταλία για 2 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενεργειακή κρίση: Η Γαλλία μπορεί να σταματήσει τις εξαγωγές στην Ιταλία για 2 χρόνια
Οι εισαγωγές ενέργειας από τη Γαλλία αντιστοιχούν στο 5% της συνολικής κατανάλωσης που έχει η Ιταλία.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής των εξαγωγών ενέργειας στην Ιταλία για μια περίοδο 2 ετών, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας του Παρισιού λόγω της ενεργειακής κρίσης που δοκιμάζει την Ευρώπη.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα La Repubblica, η ιταλική κυβέρνηση έλαβε επιστολή από τη γαλλική EDF για το ενδεχόμενο διακοπής των ενεργειακών ροών, λέγοντας πως το αρμόδιο υπουργείο της Ιταλίας εξετάζει όλα τα σενάρια για την αναπλήρωση των ενεργειακών ροών, εάν το ενδεχόμενο διακοπής τους από τη Γαλλία συμβεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εισαγωγές ενέργειας από τη Γαλλία αντιστοιχούν στο 5% της συνολικής κατανάλωσης που έχει η Ιταλία, που εισάγει το 13% από το εξωτερικό το 13% της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιεί.

Η Γαλλία εξετάζει την περικοπή ως μέρος του σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας μετά την αναστολή της παραγωγής σε περισσότερους από τους μισούς πυρηνικούς σταθμούς της για εργασίες συντήρησης, ανέφερε η Repubblica.

Μια πιθανή περικοπή της προμήθειας από τη Γαλλία είναι ένα από τα σενάρια που λαμβάνει υπόψη η Ιταλία για το δικό της σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας ενόψει της χειμερινής περιόδου θέρμανσης, μετέδωσε το Bloomberg.

Η Ιταλία στοχεύει σε μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα, αυξάνοντας τη χρήση άνθρακα, κατεβάζοντας τη θέρμανση σε όλη τη χώρα και πιέζοντας για αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών, σύμφωνα με το σχέδιο που περιγράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Η OZ Minerals αξιώνει 6,7 δισ. δολάρια από τους υποψήφιους αγοραστές της

Goldman Sachs: «Ψαλίδι» για το αμερικανικό ΑΕΠ - Περιμένει υψηλά επιτόκια από την Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider