Ιταλία: Με στήριξη στις επιχειρήσεις το «αντίο» του Ντράγκι στην πρωθυπουργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Με στήριξη στις επιχειρήσεις το «αντίο» του Ντράγκι στην πρωθυπουργία
Μέχρι σήμερα, η Ρώμη έχει δώσει 50 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας σκοπεύει να δώσει πρόσθετη στήριξη στις επιχειρήσεις της χώρας εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, στο «αντίο» του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία ενόψει των εθνικών εκλογών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν γραμμή πίστωσης στους φόρους από 25% έως 40% για τα ενεργειακά κόστη τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης του Ντράγκι, μετέδωσε το Bloomberg.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια προς επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα ρευστότητας λόγω των αυξημένων δαπανών που καλούνται να καλύψουν, ενώ θα παραταθεί μέχρι τον Νοέμβριο η έκπτωση φόρου στα καύσιμα για τους Ιταλούς πολίτες.

Μέχρι σήμερα, η Ρώμη έχει δώσει 50 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση, χωρίς να έχει αιτηθεί επιπλέον δανεισμό από το κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Στο 9,1% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο - Αύξηση 44,9% στις τιμές της ενέργειας

Τα 4+1 σενάρια της Barclays για τις ιταλικές εκλογές και o αντίκτυπος στα spreads