Η Nomura «κόβει» εκ νέου την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nomura «κόβει» εκ νέου την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της Κίνας
Τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Κίνα, επηρεάζουν τις προβλέψεις για το ΑΕΠ.

Η Nomura μείωσε ξανά την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της Κίνας λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που τίθεται σε εφαρμογή για την COVID-19.

Αρκετές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού κόμβου του Σενζέν, έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους και τα τεστ για κορονοϊό τις τελευταίες εβδομάδες μετά από αναφορές για νέα κρούσματα.

Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, η πόλη Τσενγκντού, επιβάλει στους ανθρώπους να μείνουν σπίτι ενώ οι τοπικές αρχές πραγματοποιούν μαζικό testing για την COVID-19.

Με αυτά τα δεδομένα, η Nomura προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας στο 2,7%, από την εκτίμηση 2,8% τον Αύγουστο, όπως εξηγεί ο επικεφαλής οικονομολόγο Ting Lu με την ομάδα του.

«Στις 17 Αυγούστου, όταν μειώσαμε τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη του ΑΕΠ για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο, δεν περιμέναμε ότι η ανάπτυξη θα επιδεινωθεί με τέτοιο ρυθμό», ανέφεραν οι αναλυτές, όπως μετέδωσε το CNBC.

Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες έχουν επανειλημμένα μειώσει τις προβλέψεις τους για το ΑΕΠ της Κίνας φέτος, ειδικά μετά το lockdown στη Σαγκάη για περίπου δύο μήνες.

Την Τρίτη, η Κίνα κατέγραψε 323 εγχώρια κρούσματα κορονοϊού και βρήκε 1.247 ασυμπτωματικούς ασθενείς, ενώ οι περιορισμοί στην επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα ποικίλλουν ανά περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Περαιτέρω δυσκολίες και αναταραχές στις αγορές προτού επιστρέψουν οι «ταύροι»

ΕΕ: Νέα εμπόδια στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την Ουγγαρία - Απειλεί για «μπλόκο»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider