Τουρκία: Ρεκόρ για το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο - Αύξηση 143,7% στο 7μηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ρεκόρ για το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο - Αύξηση 143,7% στο 7μηνο
Οι εισαγωγές χρυσού και πολύτιμων μετάλλων στην Τουρκία έφτασαν τα 2 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 200% σε μηνιαίο επίπεδο.

Σε επίπεδο ρεκόρ διευρύνθηκε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Τουρκίας για τον Ιούλιο, με την αύξηση του ενεργειακού κόστους να ξεχωρίσει, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Turkstat).

Το μηνιαίο εμπορικό έλλειμμα της Τουρκίας έφτασε τα 10,7 δισ. δολάρια, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg και ανέμεναν να διαμορφωθεί στα 10,6 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1984, όταν και άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία στην Τουρκία.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας έφτασαν τα 18,6 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 13,4% σε μηνιαίο επίπεδο, ενώ οι εισαγωγές στην Τουρκία διαμορφώθηκαν στα 29,2 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 41,4%.

Οι εισαγωγές ορυκτελαίων, βασικός δείκτης για την ενέργεια στην Τουρκία, αυξήθηκαν κατά 95,7%, στα 7,7 δισ. δολάρια από τα 4 δισ. δολάρια του Ιουνίου.

Παράλληλα, οι εισαγωγές χρυσού και πολύτιμων μετάλλων έφτασαν τα 2 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 200% σε μηνιαίο επίπεδο.

Σε επίπεδο 7μήνου, το εμπορικό έλλειμμα της Τουρκίας διαμορφώθηκε στα 62,2 δισ. δολάρια, αυξημένο 143,7% σε σχέση με το 7μηνο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Σε ιστορικό χαμηλό το β' τρίμηνο των τεχνολογικών εταιριών, λόγω των lockdown για τον κορονοϊό

Goldman Sachs: Από το τέλος του 2022 σε ύφεση η οικονομία της Βρετανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider