Goldman Sachs: Από το τέλος του 2022 σε ύφεση η οικονομία της Βρετανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Από το τέλος του 2022 σε ύφεση η οικονομία της Βρετανίας
Το ΑΕΠ της Βρετανίας αναμένεται να πέσει έως και 1% μέχρι τα μέσα του 2023, ενώ στο σύνολο του επόμενους έτους η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 0,6%.

Η Goldman Sachs αναμένει πως η οικονομία της Βρετανίας θα εισέλθει σε ύφεση από το δ' τρίμηνο του 2022, όπως αναφέρεται σε έκθεση του επενδυτικού οίκου, που προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη χώρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ΑΕΠ της Βρετανίας αναμένεται να πέσει έως και 1% μέχρι τα μέσα του 2023, ενώ στο σύνολο του επόμενους έτους η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 0,6%. Σημειώνεται πως η προηγούμενη εκτίμηση της Goldman για τη βρετανική οικονομία προέβλεπε ανάπτυξη 1,1% για το σύνολο του 2023.

Οι αναλυτές της Goldman αναφέρουν πως «οι ανησυχίες για τις πιέσεις του κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να εντείνονται εν μέσω της επιδείνωσης της ενεργειακής κρίσης. Η πραγματική κατανάλωση αναμένεται να επιδεινωθεί σημαντικά».

Παράλληλα, στην έκθεση σημειώνεται πως οι καταθέσεις των νοικοκυριών αναμένεται να πέσουν σε ιστορικά χαμηλό για το β' τρίμηνο του 2023, ενώ η Goldman αναμένει πως τα πραγματικά διαθέσιμα εισοδήματα των Βρετανών πολιτών θα μειωθούν κατά 2,9% για το σύνολο του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανησυχία στις ΗΠΑ για το ότι η Fed θα «σπρώξει» την οικονομία σε ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider