Τζεντιλόνι για ενισχυμένη εποπτεία: Η Ελλάδα πέτυχε στην εφαρμογή καίριων μεταρρυθμίσεων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεντιλόνι για ενισχυμένη εποπτεία: Η Ελλάδα πέτυχε στην εφαρμογή καίριων μεταρρυθμίσεων 
Σύμφωνα με τον Ιταλό αξιωματούχο, «η Κομισιόν θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην Ελλάδα για την επόμενη φάση της οικονομικής της ανάπτυξης».

Την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας χαιρετίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι.

Σε δήλωση του, ο Ιταλός αξιωματούχος σημειώνει πως «χάρη στις θυσίες και στην αντοχή του λαού και την αποφασιστικότητα των αρχών, η Ελλάδα σήμερα κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο στη μεγάλη και περήφανη ιστορία της. Η χώρα εξέρχεται από 4 χρόνια ενισχυμένης εποπτείας, έχοντας καταφέρει επιτυχώς να παραδώσει τις πολιτικής της δεσμεύσεις στο Eurogroup.

Η Ελλάδα πέτυχε στην εφαρμογή καίριων μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της οικονομίας και των δημοσιών οικονομικών» αναφέρει ο κ. Τζεντιλόνι.

Ακόμα, ο Επίτροπος σημειώνει πως «η Κομισιόν θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην Ελλάδα για την επόμενη φάση της οικονομικής της ανάπτυξης, δουλεύοντας μαζί για την παράδοση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που έχουν αποτυπωθεί στο φιλόδοξο σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης».

Η σημασία για την ΕΕ

Στο τέλος της δήλωσης του, ο κ. Τζεντιλόνι αναφέρει πως «το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα σηματοδοτεί επίσης τη συμβολική κατάληξη της πιο δύσκολης περιόδου που έχει βιώσει η ζώνη του ευρώ.

Η κρίση δημόσιου χρέους που καθόρισε τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας ήταν μια απότομη καμπύλη μάθησης για την Ένωσή μας. Η ισχυρή συλλογική μας απάντηση στην πανδημία έδειξε ότι η Ευρώπη έχει πάρει τα μαθήματα αυτής της κρίσης. Πρέπει να δείξουμε την ίδια αλληλεγγύη και ενότητα καθώς πλέουμε στα ταραγμένα νερά στα οποία εισέρχονται τώρα οι οικονομίες μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σαρλ Μισέλ: Σημαντική για την Ελλάδα η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία

Έξοδος από ενισχυμένη εποπτεία: Εύσημα από Κομισιόν και Eurogroup στην Ελλάδα

AP: Παρά τη λήξη της ενισχυμένης εποπτείας, πληθωρισμός και ενεργειακή κρίση «δαγκώνουν» στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider