ΕΕΕΠ: Έρχονται «καμπάνες» στους παραβάτες της αγοράς – Πρόσληψη νομικού συμβούλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Έρχονται «καμπάνες» στους παραβάτες της αγοράς – Πρόσληψη νομικού συμβούλου
Πολύ κοντά στην επιβολή προστίμων και διοικητικών κυρώσεων σε 14 παρόχους παιγνίων για παραβάσεις που πραγματοποιήσαν στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών στην αγορά είναι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. 

Πολύ κοντά στην επιβολή προστίμων και διοικητικών κυρώσεων σε 14 παρόχους παιγνίων για παραβάσεις που πραγματοποιήσαν στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών στην αγορά είναι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η επιτροπή εντοπίζει παραβάσεις και κατόπιν εξέτασης της κάθε υπόθεσης ξεχωριστά, δύναται να επιβάλει τόσο χρηματικά πρόστιμα όσο και διοικητικές κυρώσεις. Η κάθε παράβαση τιμωρείται από την ΕΕΕΠ εξαρτάται:

- Από την βαρύτητα και τις επιπτώσεις
- Αν είναι η πρώτη φορά ή επαναλαμβάνεται
- Η ίση μεταχείριση

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή έχει στα χέρια της πάνω από 100 εκθέσεις ελέγχου που αφορούν επί το πλείστων τα προβληματικά καζίνο οι οποίος εξετάζονται και ζητείται η γνώμη των παρόχων. Κατόπιν εξετάζονται από 3μελή επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Ντζανάτος.

Προκειμένου να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις η Επιτροπή θα προσλάβει νομικό σύμβουλο. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της Επιτροπής ενέκρινε δαπάνης προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων (4.800,00) ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για την ανάθεση νομικών υπηρεσιών παροχής νομικών συμβουλών ή/και γνωμοδοτικών σημειωμάτων, σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλει η Ε.Ε.Ε.Π..

Η παροχή της υπηρεσίας συμπεριλαμβάνεται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους με το σύνολο της δαπάνης μαζί με το ΦΠΑ να αγγίζει τα 5.952,00 €

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση της Αρχής: «Εποπτευόμενη αγορά σημαίνει συμμόρφωση. Η ΕΕΕΠ ως εποπτική και ελεγκτική αρχή έχει ευθύνη για την διαρκή εποπτεία της διοργάνωσης και διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων ώστε να διασφαλίζεται η εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου με πλήρη συνέπεια».

Στο πλαίσιο αυτό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ΕΕΕΠ πρόκειται να προβεί στην αξιολόγηση και λήψη απόφασης για παραβάσεις που διενεργήθηκαν από 14 συνολικά ελεγχόμενους της αγοράς των τυχερών παιγνίων.

Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά ως το τέλος Ιουλίου. «Απαιτείται να τηρηθούν όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προβλέψεις του νόμου που ρυθμίζουν τα θέματα επιβολής διοικητικών μέτρων και κυρώσεων. Βασικοί άξονες της αντιμετώπισης και κρίσης επί των ελεγχόμενων υποθέσεων είναι η εκτίμηση της ουσιαστικής βαρύτητας και των επιπτώσεων κάθε παράβασης ο επαναλαμβανόμενος ή μη χαρακτήρας τους για τυχόν ελαφρυντικές οι επιβαρυντικές περιστάσεις που συντρέχουν για τον ελεγχόμενο και η εφαρμογή των αρχών της επιείκειας και της ίσης μεταχείρισης των διοικούμενων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη της Αρχής: «Κεντρική πεποίθηση της διοίκησης της ΕΕΕΠ, πεποίθηση η οποία τελεί σε πλήρη αρμονία με τις κατευθύνσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, είναι πως η καταστολή δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό. Σε κάθε περίπτωση κεντρικό στόχο πρέπει να αποτελεί η συμμόρφωση των ελεγχόμενων οι οποίοι οφείλουν να εφαρμόζουν τις κατάλληλες εταιρικές πολιτικές και διαδικασίες ώστε να προλαμβάνουν, και συνεπώς με τον τρόπο αυτό, να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μη συμμόρφωσής τους με τις κείμενες διατάξεις».

Καταλήγοντας τονίζουν ότι «Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΕΕΠ έχει ως κεντρικό ρόλο να παρακολουθεί και να αξιολογεί σε διαρκή βάση τη λειτουργία και τις εταιρικές πολιτικές των εποπτευόμενων φορέων αξιολογώντας τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης για καθέναν από αυτούς και παρέχοντας τους τις κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις προκειμένου να ενισχύονται με ουσιαστικό τρόπο τα συστήματα πρόληψης και παραβάσεων και να μην αφήνεται περιθώριο για ουσιώδες παρεκκλίσεις από το ισχύον θεσμικό Πλαίσιο διοργάνωσης και διεξαγωγής των παιγνίων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider