Power Pass: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση έως 600 ευρώ στο ρεύμα

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Power Pass: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση έως 600 ευρώ στο ρεύμα
Η ενίσχυση καλύπτει αποκλειστικά κύριες κατοικίες και φοιτητικές κατοικίες εσωτερικού, οι οποίες προμηθεύονται ρεύμα μέσω κυμαινόμενου τιμολογίου (δηλαδή περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής), με σκοπό να απορροφηθούν αναδρομικά προσαυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα του Power Pass, για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης αναδρομικής επιδότησης έως 600 ευρώ σε οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ενίσχυση καλύπτει αποκλειστικά κύριες κατοικίες και φοιτητικές κατοικίες εσωτερικού, οι οποίες προμηθεύονται ρεύμα μέσω κυμαινόμενου τιμολογίου (δηλαδή περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής). Σκοπός είναι να απορροφηθούν αναδρομικά προσαυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022.

Η ενίσχυση θα δοθεί στην περίπτωση που το ποσό που θα υπολογισθεί υπερβαίνει τα 30 ευρώ, ενώ το πλαφόν της αναδρομικής επιδότησης έχει καθορισθεί στα 600 ευρώ ανά δικαιούχο. Το ποσό που θα επιστραφεί είναι το 60% των πρόσθετων επιβαρύνσεων από τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αφαιρώντας από αυτές τις εκπτώσεις του προμηθευτή, αλλά και τις επιδοτήσεις που έχουν ήδη παρασχεθεί από την πολιτεία, μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, κάθε αριθμός παροχής ρεύματος, για κάθε μήνα, δηλώνεται από έναν μόνο δικαιούχο. Σε περίπτωση που ένας αριθμός παροχής ρεύματος για κάποιον μήνα τυχόν δηλωθεί από δύο η περισσότερους δικαιούχους, ακολουθείται διαδικασία καταμερισμού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας τους. Επίσης, γονείς με παιδιά που φοιτούν σε άλλη πόλη, και νοικιάζουν εκεί σπίτι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη μισθωμένη κατοικία των εξαρτημένων τέκνων τους.

Και στις δύο περιπτώσεις, κατά την υποβολή της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της κύριας κατοικίας (ή της φοιτητικής) για την περίοδο αναφοράς. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης θα υπολογισθεί αυτόματα, ώστε να πιστωθεί στη συνέχεια στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο δικαιούχος στην αίτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Στο τέλος του μήνα το Market Test για τον αγωγό με τη Β. Μακεδονία

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ζητά συναίνεση ομολογιούχων με το «βλέμμα» στο deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής

Προσωπικός ιατρός: Αναλυτικά τα «κίνητρα» και οι «ποινές» για τους πολίτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider