ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αίρει τους δασμούς για ηλιακά πάνελ, με στρατιωτικό νόμο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αίρει τους δασμούς για ηλιακά πάνελ, με στρατιωτικό νόμο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Οι δασμοί για την εισαγωγή πάνελ από την Καμπότζη, τη Μαλαισία, την Ταιλάνδη και το Βιετνάμ θα αρθούν για τα επόμενα 2 χρόνια

Στην άρση των δασμών για την εισαγωγή προϊόντων ηλιακών πάνελ από χώρες της Ασίας στις ΗΠΑ προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η άρση των δασμών έγινε με απόφαση του Μπάιντεν να επικαλεστεί τον νόμο για την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής και μεταποίησης ηλιακών πάνελ στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που μετέδωσε το Reuters, οι δασμοί για την εισαγωγή πάνελ από την Καμπότζη, τη Μαλαισία, την Ταιλάνδη και το Βιετνάμ θα αρθούν για τα επόμενα 2 χρόνια, με στόχο να αποτελέσουν «γέφυρα» για την ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής.

Παράλληλα, με τη χρήση του νόμου για την αμυντική βιομηχανία, θα αρθούν οι δασμοί για την εισαγωγή προϊόντων από τις ασιατικές χώρες όπως οι θερμοσυσσωρευτές και άλλα υλικά για τις ενεργειακές υποδομές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από τους βουλευτές - Η Τζάκρη προβάρει τα πράσινα - Το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Τρίβει τα χέρια της» η FIFA: Το «ταμείο» από το Μουντιάλ

Πόσα χρήματα παίρνει η Ισπανία για την κατάκτηση του Μουντιάλ

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider