Πρακτικά Fed: Προς νέες αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τους επόμενους μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρακτικά Fed: Προς νέες αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τους επόμενους μήνες
Σημειώνεται πως στα πρακτικά δεν γίνεται καμία αναφορά για ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία,

Τη θέληση των αξιωματούχων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της τράπεζας κατά 50 μονάδες βάσης μέσα στους επόμενους μήνες, όπως αυτή που ανακοινώθηκε νωρίτερα τον Μάιο, δείχνουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Fed που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πλειονότητα των μελών της επιτροπής θεωρεί πως μια αύξηση της τάξης των 50 μονάδων βάσης μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις είναι «λογική».

Σημειώνεται πως αρκετοί επενδυτές θεωρούν πως με την αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχωρά η Fed για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ, τίθεται εν κινδύνω η πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού, η Fed θεωρεί πως τα ρίσκα των πληθωριστικών πιέσεων εμφανίζονται ανοδικά. Τα στελέχη της τράπεζας υπογραμμίζουν την ανησυχία τους για την άνοδο των τιμών στην αμερικανική οικονομία, προσθέτοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα θα αυξήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Παράλληλα, στα πρακτικά γίνεται λόγο για μετάβαση της Fed σε μια «γρήγορη» μετάβαση σε ουδέτερη νομισματική πολιτική.

Σημειώνεται πως στα πρακτικά δεν γίνεται καμία αναφορά για ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, σενάριο που έχει αρχίσει να γράφεται ολοένα και περισσότερο από τα διεθνή media.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider