Goldman: «Κόβει» στο 4% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας, λόγω του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman: «Κόβει» στο 4% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας, λόγω του κορονοϊού
Μήνυμα στην κινεζική κυβέρνηση για να «αποφύγει σκληρά lockdown σε μεγάλα οικονομικά κέντρα, όπως στη Σαγκάη».

Σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας προχώρησε η Goldman Sachs, λόγω των πολιτικών που έχει υιοθετήσει το Πεκίνο για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του αμερικανικού τραπεζικού οίκου, το ΑΕΠ της Κίνας αναμένεται να «τρέξει» με ρυθμό 4% για το 2022, έναντι 4,5% στην προηγούμενη έκθεση της Goldman.

Για το β' τρίμηνο του έτους, η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να φτάσει το 1,5%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 4%.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η πρόβλεψη βασίζεται στο ότι η πανδημία θα παραμείνει υπό έλεγχο, στο ότι η ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων στην Κίνα θα βελτιωθεί και στο ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει τις επενδύσεις στις υποδομές.

Εάν η κινεζική κυβέρνηση θέλει να επιτύχει τον στόχο για ανάπτυξη 5,5% το 2022 που έχε θέσει, «είναι κρίσιμο να κρατήσει τον έλεγχο της πανδημίας και να αποφύγει σκληρά lockdown σε μεγάλα οικονομικά κέντρα, όπως στη Σαγκάη» σημειώνει η Goldman

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένα κέρδη για την Burberry, αλλά και πλήγμα από τα lockdown στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider