ΕΕΕΠ: Πέντε σημαντικές ενέργειες που θα βάλουν τάξη στην αγορά τυχερών παιγνίων

Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Πέντε σημαντικές ενέργειες που θα βάλουν τάξη στην αγορά τυχερών παιγνίων
Πρωταρχικός στόχος στις ενέργειες και αποφάσεις της ΕΕΕΠ είναι να κλείσει τη μεγάλη... πληγή του παράνομου τζόγου κυρίως στα ηλεκτρονικά παίγνια.

Σε σημαντικές αποφάσεις, που θα βάλουν τάξη στην αγορά τυχερών παιγνίων με εντατικοποίηση ελέγχων για παράνομο τζόγο αλλά και πρόσληψη συμβούλων που θα βοηθήσουν στην εποπτεία της αγοράς, προχώρησε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Ειδικότερα, η Επιτροπή μετά την εισήγηση τριών σημαντικών αλλαγών προς τον υπουργό Οικονομικών για τα ηλεκτρονικά παίγνια προχώρησε παράλληλα σε σειρά αποφάσεων που στόχο έχουν να βάλουν τάξη στην αγορά και να μειωθεί σημαντικά η φοροδιαφυγή αλλά και ο παράνομος τζόγος που «στοιχίζει» ακριβά στις αδειοδοτημένες εταιρείες αλλά και στο ελληνικό Δημόσιο.

Πρωταρχικός στόχος στις ενέργειες και αποφάσεις της ΕΕΕΠ είναι να κλείσει τη μεγάλη... πληγή του παράνομου τζόγου κυρίως στα ηλεκτρονικά παίγνια που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα και διαφυγή εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο. Η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, το «σαφάρι» για εντοπισμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται παράνομα χωρίς την σχετική αδειοδότηση αλλά και ο έλεγχος των αδειοδοτημένων εταιρειών μέσω καταγραφής και μεταφόρτωσης των δεδομένων τους, είναι ορισμένες από τις αποφάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα μειώνοντας τις απώλειες αλλά και την έκθεση των παικτών σε παράνομες ενέργειες.

Ειδικότερα αποφάσισε:

- Την έγκριση δαπάνης προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., ή μέχρι ποσού των 18.600ευρώ με Φ.Π.Α. για την παροχή υπηρεσιών που αφορούν στην πρόληψη και καταπολέμηση της νομιμοποίησηςεσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στην αγορά τυχερών παιγνίων, στο πλαίσιο υποστήριξης των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Ασφάλειας και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων (ΤΑΚΝΕ) της Διεύθυνσης Συμμόρφωσης της Ε.Ε.Ε.Π., διάρκειας τριών (3) μηνών. Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη ανάθεσης των υπηρεσιών αυτών, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, μέσω της αποτελεσματικής εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Υπηρεσίας.

- Ανάθεση στην εταιρεία με διακριτικό τίτλο «SEVEN REDLINES IKE», της παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης διεργασιών εξαγωγής, μετασχηματισμού καιμεταφόρτωσης (ETL) δεδομένων και ανάπτυξης αναφορών, για την εποπτεία των Κατόχων Άδειας διοργάνωσης και διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω διαδικτύου, αντί συνολικού τιμήματος είκοσι εννέα χιλιάδων διακοσίων (29.200,00) ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

- Την έγκριση δαπάνης προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 11.920 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., ή έως του ποσού 14.780,80 ευρώ με Φ.Π.Α. για την «Προμήθεια υπηρεσιών σχετικά με τον σχεδιασμό μεθόδων και δεικτών μέτρησης της απόδοσης και συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση πληροφοριών, στοιχείων και δεδομένων που αφορούν στα αντικείμενα και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ρύθμισης και Μελετών της Ε.Ε.Ε.Π., για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών».

- Την έγκριση δαπάνης προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., ή μέχρι του ποσού των 37.200ευρώ με Φ.Π.Α. για την προμήθεια εφαρμογής έρευνας και εντοπισμού ιστοτόπων μη αδειοδοτημένης παροχήςυπηρεσιών τυχερών παιγνίων, που περιλαμβάνει έως πέντε (5) άδειες χρήσης, υπηρεσίες εγκατάστασης, παραμετροποίησης και εκπαίδευσης, υπηρεσίες πιλοτικής λειτουργίας διάρκειας τριών (3) μηνών, καθώς και υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης, διάρκειας δώδεκα (12) μηνών.

- Την ανάθεση της προμήθειας υπηρεσιών για τον σχεδιασμό μεθόδων και ανάπτυξη δεικτών μέτρησης της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας και τη συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση πληροφοριών, στοιχείων και δεδομένων σχετικά με τα αντικείμενα και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ρύθμισης και Μελετών της Ε.Ε.Ε.Π., σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 118 του ν. 4412/2016, στην εταιρεία «PRIORITY QUALITYCONSULTANTS S.A.», αντί συνολικού τιμήματος έντεκα χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι (11.920,00) ευρώ πλέον Φ.Π.Α Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε δύο (2) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

ΕΟΔΥ: Πού θα κάνετε δωρεάν τεστ Covid-19 το Σάββατο 13/8

23:40

ΝΥΤ: 500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στην Ουκρανία

23:22

Wall Street: «Γιόρτασε» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό -Στις +400 μονάδες ο Dow Jones

23:20

Καιρός: Τοπικές ισχυρές βροχές ή καταιγίδες και με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων το Σάββατο

22:58

Το FBI κατέσχεσε άκρως απόρρητα έγγραφα από την έφοδο στην έπαυλη Τραμπ

22:50

Πετρέλαιο: Πτώση στην ημέρα, κέρδη στην εβδομάδα -Επηρέασαν τα αμερικανικά μάκρο

22:42

Frontex: Αύξηση 86% των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου

22:40

Κομισιόν: Ανθρωπιστική βοήθεια 4 εκατ. ευρώ για όσους έχουν ανάγκη στην Ουγκάντα

22:24

ΗΠΑ: Ο ένοπλος που επιχείρησε να εισβάλει στα γραφεία του FBI στο Οχάιο είχε απευθύνει «πρόσκληση στα όπλα»

22:22

Στο χειρουργείο ο Σαλμάν Ρούσντι μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε

21:58

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ

21:44

Πέθανε η ηθοποιός Αν Χες

21:27

Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο για να πετύχει την 4η διαδοχική εβδομάδα κερδών

21:15

Πορτογαλία: Συνεχίζει να φλέγεται εθνικός δρυμός - Έχουν καταστραφεί 100.000 στρέμματα

21:01

Μαυροβούνιο: Άγνωστος άνοιξε πυρ στην πόλη Τσέτινα, τουλάχιστον 11 νεκροί

20:45

Στον Καναδά μεταβαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης την Κυριακή

20:42

Το Βουλγαρικό Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει δυο πολυεθνικές ασκήσεις έως το τέλος του 2022

20:26

Σήμα κινδύνου από Κομισιόν για κίνδυνο μεγάλης απώλειας κονδυλίων ανά την ΕΕ – Τι λέει μελέτη για Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ

20:25

Peloton: Προχωρά σε 780 απολύσεις, κλείνει καταστήματα, αυξάνει τιμές

20:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος του αντιπροέδρου της Παραγουάης για διαφθορά

20:01

Fuel Pass 2: Καταβλήθηκαν ήδη 155 εκατ. ευρώ σε άνω των 2 εκατομμυρίων δικαιούχους

19:36

Barkin της Fed: Οι αυξήσεις επιτοκίων πρέπει να συνεχιστούν έως ότου ο πληθωρισμός «ρίξει άγκυρα» στο 2%

19:17

Πυροσβεστική: Συνολικά 34 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

19:04

Ευρωαγορές: Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια

18:51

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι μαχαιρώθηκε στον λαιμό και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο

18:41

Με μειωμένη ταχύτητα στον Πειραιά το World Champion Jet λόγω εμπλοκής αντικειμένου στην υδροπρόωση

18:30

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση με ύβρεις συνδεδεμένες με περίεργες εποχές

18:24

Τραμπ για Washington Post: «Το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι μια απάτη»

18:10

Χρηματιστήριο: Έκλεισε με πτώση - Στο 3,48% τα εβδομαδιαία κέρδη

17:51

ΗΠΑ: Αύξηση στον δείκτη καταναλωτικού κλίματος τον Αύγουστο