Προϋπολογισμός Μπάιντεν: Φορολόγηση πλούτου και εταιρειών, αύξηση δαπανών για αστυνομία και στρατό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προϋπολογισμός Μπάιντεν: Φορολόγηση πλούτου και εταιρειών, αύξηση δαπανών για αστυνομία και στρατό
Ο Μπάιντεν προτείνει επίσης έναν νέο ελάχιστο φόρο 20% για το 0,01% με τα μεγαλύτερα εισοδήματα και νοικοκυριά, αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων.

Αυξήσεις φόρων για τους εξαιρετικά πλούσιους και τις εταιρείες, περιλαμβάνει το προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μπάιντεν στις ΗΠΑ, το οποίο δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, ενώ παρέχει δισεκατομμύρια δολάρια για νέες δαπάνες στο υπουργείο Άμυνας και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το CNBC, η πρόταση που εστάλη στο Κογκρέσο προβλέπει μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού άνω του 1 τρισ. δολαρίων στα επόμενα 10 χρόνια, κάτι που, εν μέρει, ισοσταθμίζεται με την αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 21% στο 28%, έναν συντελεστή που ευνοείται από τους προοδευτικούς Δημοκρατικούς αλλά βρίσκει αντίθετους τους μετριοπαθείς.

Ο Μπάιντεν προτείνει επίσης έναν νέο ελάχιστο φόρο 20% για το 0,01% με τα μεγαλύτερα εισοδήματα και νοικοκυριά, αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός του 2023 μετατοπίζει την προσοχή μακριά από την πανδημία, καθώς μετά και την υποχώρηση των κρουσμάτων, στο προσχέδιο δεν περιλαμβάνονται κονδύλια έκτακτης ανάγκης για την πανδημία ή συμπληρωματικά βοηθήματα.

Στη θέση του ιού, ο προϋπολογισμός επικεντρώνεται στην ανάγκη αντιμετώπισης του εγκλήματος και της δημόσιας ασφάλειας και στον παγκόσμιο κίνδυνο που δημιουργεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθούν κάποια βασικά στοιχεία του προσχεδίου:

Περίπου 31 δισ. δολάρια σε νέες αμυντικές δαπάνες, οι οποίες θα ανεβάσουν τις συνολικές δαπάνες εθνικής άμυνας στα 813 δισ. δολάρια.

Ως μέρος αυτών των αμυντικών δαπανών, 6,9 δισ. δολάρια κατευθύνονται στο ΝΑΤΟ, την ευρωπαϊκή άμυνα, την Ουκρανία και την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Πάνω από 32 δισ. δολάρια σε δαπάνες για την καταπολέμηση του εγκλήματος στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20,6 δισ. δολαρίων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλα 3,2 δισ. δολάρια για κρατικές και χρηματοδοτήσεις σωμάτων ασφαλείας και για πρόσληψη αστυνομικών.

Περίπου 10,6 δισ. δολάρια για την παγκόσμια ασφάλεια υγείας, η οποία περιλαμβάνει τον κορονοϊό καθώς και μελλοντικές πανδημίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάιντεν δηλώνει πως δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τον Μπάιντεν για τους χειρισμούς στον πόλεμο της Ουκρανίας

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα προτείνει αύξηση φόρων για τους δισεκατομμυριούχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider