«Εξαιρετικά πιθανή μία παγκόσμια ύφεση» λέει ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εξαιρετικά πιθανή μία παγκόσμια ύφεση» λέει ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn
Ο ακτιβιστής επενδυτής έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προφυλαχθεί από το ενδεχόμενο ενός βίαιου sell-off στις αγορές.

Ως εξαιρετικά πιθανό χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο μίας ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn, με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προφυλαχθεί από το ενδεχόμενο ενός βίαιου sell-off στις χρηματιστηριακές αγορές.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο Icahn -ιδρυτής και επικεφαλής του fund Icahn Enterprise- τόνισε πως ο αυξανόμενος πληθωρισμός αποτελεί σημαντική απειλή για την οικονομία, ενώ ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας πρόσθεσε απλώς περισσότερη αβεβαιότητα στις προοπτικές του.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρξει ύφεση ή κάτι ακόμα χειρότερα», ανέφερε στη συνέχεια ο Icahn, προσθέτοντας πως η επενδυτική του τακτική τα τελευταία χρόνια είναι επικεντρωμένη στην προστασία των assetts που έχει στην κατοχή του. «Είμαι επιφυλακτικός όπως μπορείτε να διαπιστώσετε», ανέφερε ο ακτιβιστής επενδυτής, ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποια βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη.

«Πραγματικά δεν ξέρω αν η Fed είναι σε θέση να οργανώσει μία ήπια προσαρμογή», ανέφερε ο Icahn, υπογραμμίζοντας στο τέλος πως «θα υπάρξει μια απότομη προσγείωση στην αγορά». «Ο πληθωρισμός είναι τρομερό πράγμα όταν αρχίσει να αναπτύσσεται», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπούλαρντ (Fed) για επιτόκια: Η ταχύτερη αύξηση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα

Πάουελ (Fed): Ο υψηλός πληθωρισμός απειλεί την ανάκαμψη - Θα λάβουμε όσα μέτρα απαιτούνται

gazzetta
gazzetta reader insider insider