Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν κάθε συναλλαγή με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας - «Αδειάζει» η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν κάθε συναλλαγή με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας - «Αδειάζει» η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα
Οι ΗΠΑ επέβαλαν το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων που έχουν στη χώρα το κρατικό επενδυτικό fund της Ρωσίας και το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

Νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εντείνει τα «χτυπήματα» της στο πλαίσιο των μέτρων από τις χώρες της Δύσης κατά της Μόσχας με αφορμή τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Έτσι, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε πως μπλοκάρει κάθε συναλλαγή Αμερικανών πολιτών με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας. Ακόμα, οι ΗΠΑ επέβαλαν το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων που έχουν στη χώρα το κρατικό επενδυτικό fund της Ρωσίας και το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται πως παρόμοια μέτρα ανακοίνωσε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του αποκλεισμού ρωσικών τραπεζών από το διατραπεζικό σύστημα πληρωμών Swift.

Σύμφωνα με αναφορές Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters, οι κυρώσεις των ΗΠΑ και των άλλων χωρών της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πιθανό να αυξήσουν τον πληθωρισμό στη Ρωσία και να επηρεάζουν αρνητικά τις επενδύσεις στη χώρα.

Ακόμα, η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι οι κυρώσεις θα εμποδίσουν σημαντικά την πρόσβαση της Ρωσίας σε κεφάλαια χρημάτων, προσθέτοντας ότι από το Σάββατο η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προσπαθεί να μετακινήσει εκατοντάδες δισ. δολάρια σε ασφαλή καταφύγια.

«Διπλωματικός πόλεμος»

Εξάλλου, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως προχωρά στην αναστολή λειτουργείας της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκορωσία.

Ακόμα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την εθελοντική αποχώρηση του μη απαραίτητου προσωπικού και των συγγενών των υπαλλήλων που εργάζονται στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το SWIFT έχει νικητή την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider