Βρετανία: Με απρόσμενη άνοδο ξεκίνησαν οι λιανικές πωλήσεις το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Με απρόσμενη άνοδο ξεκίνησαν οι λιανικές πωλήσεις το 2022
Εν μέσω της αύξησης του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης που πιέζει τα εισοδήματα των καταναλωτών στην ευρωπαϊκή χώρα.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκε η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας τον Ιανουάριο, εν μέσω της αύξησης του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης που πιέζει τα εισοδήματα των καταναλωτών στην ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική αρχή (ONS), οι λιανικές πωλήσεις σε ετήσιο επίπεδο αυξήθηκαν 9,1% έναντι συρρίκνωσης 0,9% τον Ιανουάριο του 2021 και αντί για αύξηση 8,7% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,9% έναντι συρρίκνωσης 3,7% τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1,2%

Οι λιανικές πωλήσεις, εκτός των πωλήσεων καυσίμων, αυξήθηκαν σε ετήσιο επίπεδο 7,2% (από συρρίκνωση 3% τον Ιανουάριο του 2021 και αντί εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 7,9%) και σε μηνιαίο επίπεδο ενισχύθηκαν κατά 1,7% (έναντι συρρίκνωσης 3,6% τον Δεκέμβριο και αντί πρόβλεψης των αναλυτών για άνοδο 1,1%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απότομη συρρίκνωση για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider