ΕΕ: Το 2022 θα διατεθούν κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ για παγκόσμια ανθρωπιστική βοήθεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Το 2022 θα διατεθούν κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ για παγκόσμια ανθρωπιστική βοήθεια
Η Επιτροπή ενέκρινε έναν αρχικό ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 1,5 δισ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια το 2022.

Στην έγκριση προϋπολογισμού ύψους 1,5 δισ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια το 2022 προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από τις κρίσεις αυτές σε όλο τον κόσμο, καθώς οι ανθρωπιστικές κρίσεις αυξάνονται συνεχώς, ενώ οι ανθρωπιστικές ανάγκες που οφείλονται κυρίως στις συγκρούσεις και τη βία εντείνονται.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Οι ανθρωπιστικές ανάγκες έχουν αγγίξει πρωτοφανή επίπεδα και συνεχίζουν να αυξάνονται. Η κατάσταση αυτή οφείλεται κυρίως στις συγκρούσεις, αλλά όλο και περισσότερο οφείλεται και σε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και ο κορονοϊός. Χάρη στην ανθρωπιστική μας βοήθεια, η ΕΕ θα μπορέσει να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί και να συνεχίσει να σώζει ζωές και να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των πληγέντων πληθυσμών. Με τον προϋπολογισμό αυτό θα αντιμετωπιστούν νέες και ιδιαίτερα ορατές κρίσεις, και παράλληλα δεν θα ξεχαστούν υπάρχουσες ανθρωπιστικές κρίσεις, παρατεταμένες ή επαναλαμβανόμενες, όπως αυτές που πλήττουν την Κολομβία, το Νότιο Σουδάν ή τον πληθυσμό των Ροχίνγκια».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ το 2022 θα κατανεμηθεί ως εξής: 469 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην υποσαχάρια Αφρική, 351 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ θα διατεθούν για τις ανάγκες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, 152 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν έργα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Γειτονία, 188 εκατ. ευρώ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Τα υπόλοιπα 370 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπιστούν απρόβλεπτες κρίσεις ή η αιφνίδια επιδείνωση υφιστάμενων κρίσεων, καθώς και για τη χρηματοδότηση άλλων δράσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider