Οικονομία | Διεθνή
30-12-2021 | 11:46

Η Ιταλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό των 36 δισ. δολαρίων

Newsroom
Μοιράσου το
Σημαία της Ιταλίας με χαρτονόμισμα ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία κέρδισε τη στήριξη των βουλευτών για το σχέδιο προϋπολογισμού των 32 δισ. ευρώ το επόμενο έτος που στόχο έχει να στηρίξει την ανάπτυξη της Ιταλίας.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο της Ρώμης την Τετάρτη, ενώ η επίσημη ψηφοφορία αναμένεται σήμερα.

Το σχέδιο δαπανών - το πρώτο που κατήρτισε η επιτροπή με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ- προβλέπει περί τα 8 δισ. ευρώ για μείωση του φόρου εισοδήματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων και σχεδόν 4 δισ. ευρώ για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την αύξηση των τιμών ενέργειας.

Προβλέπει επίσης την αναχρηματοδότηση των μέτρων κοινωνικής πρόνοιας που θέσπισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένων μιας μορφής ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, μιας επιδότησης για ανακαινίσεις πράσινων κατοικιών και κινήτρων για οικογένειες με παιδιά.

Ενεργοποιεί, επίσης, μέτρα που αναβλήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας μείωσης του ΦΠΑ για ταμπόν και οικονομικής στήριξης για νέους που νοικιάζουν κατοικία.

Ο επεκτατικός προϋπολογισμός είναι μέρος του σχεδίου του Ντράγκι για να στηρίξει τη χρόνια υποτονική οικονομική ανάπτυξη της χώρας καθώς παραμένει αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά περισσότερο από 6% φέτος, έπειτα από πτώση σχεδόν 9% το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.