Πολωνία: «Σήμα» για δεύτερη θητεία του Γκλαπίνσκι στην κεντρική τράπεζα της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολωνία: «Σήμα» για δεύτερη θητεία του Γκλαπίνσκι στην κεντρική τράπεζα της χώρας
Ο Γκλαπίνσκι έχει δεχθεί επικρίσεις για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού στην Πολωνία, που βρίσκεται σε υψηλό άνω των 20 ετών.

Τη στήριξη του στην ανανέωση της θητείας του Άνταμ Γκλαπίνσκι ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Πολωνίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής χώρας, Άντρζεϊ Ντούντα.

Σε συνέντευξη του στο interia.pl, ο Ντούντα ανέφερε πως «ο διοικητής Γκλαπίνσκι απέδειξε την αξία του κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του. Έχει αποδείξει σημαντικό έργο».

Οι δηλώσεις του Ντούντα έρχονται μια μέρα αφού ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάροσλαβ Καρζίνσκι, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Πολωνίας μπορεί να παραμείνει στη θέση του για άλλα 6 χρόνια, ανανεώνοντας τη θητεία του που λήγει τον Ιούνιο του 2022.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γκλαπίνσκι έχει δεχθεί επικρίσεις για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού στην Πολωνία, που βρίσκεται σε υψηλό άνω των 20 ετών, όπως και για καθυστερημένη αύξηση των βασικών επιτοκίων της χώρας.

Ο Καρζίνσκι ανέφερε πως η κυβέρνηση θέλει την ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων και πως διαφωνεί με την κεντρική τράπεζα της Πολωνίας για το εν λόγω ζήτημα.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Ντούντα θα πρέπει τους επόμενους μήνες να κάνει γνωστή την πρόταση του για τον υποψήφιο της κεντρικής τράπεζας η οποία θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από μια πλειοψηφία 231 βουλευτών εκ των 460 που αποτελούν το πολωνικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider