Οικονομία | Ελλάδα
20-12-2021 | 12:17

Αύξηση 40,6% του κύκλου εργασιών της βιομηχανίας σε ετήσια βάση

Newsroom
Μοιράσου το
Αύξηση 40,6% του κύκλου εργασιών της βιομηχανίας σε ετήσια βάση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αύξηση 40,6% έναντι μείωσης 13,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019, εμφάνισε ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας Οκτωβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Οκτωβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε μείωση 4,3%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2020 – Οκτωβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2019 – Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 19,2%, έναντι μείωσης 11,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 40,6% τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, προήλθε: 

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας: 

• Αύξηση κατά 41,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. 
• Μείωση κατά 9,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης. 

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών: 

• Αύξηση κατά 61,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς. 
• Αύξηση κατά 29,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς, μηνός Οκτωβρίου 2021, με τον αντίστοιχο δείκτη Οκτωβρίου 2020

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 29,6% τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας: 

• Αύξηση κατά 29,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων. 

• Μείωση κατά 1,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης. 

Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς, μηνός Οκτωβρίου 2021, με τον αντίστοιχο δείκτη Οκτωβρίου 2020

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 61,2% τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, προήλθε: 

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας: 

• Αύξηση κατά 63,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγής βασικών μετάλλων. 

• Μείωση κατά 14,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων. 

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών: 

• Αύξηση κατά 62,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης. 
• Αύξηση κατά 58,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.