Goldman Sachs: Θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις της για τις ΗΠΑ μετά το στραπάτσο του Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις της για τις ΗΠΑ μετά το στραπάτσο του Μπάιντεν
Σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεών της για την αμερικανική οικονομία προχώρησε η Goldman Sachs, επικαλούμενη το ξαφνικό μπλόκο που έβαλε ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζο Μάντσιν στο κοινωνικό νομοσχέδιο του Τζο Μπάιντεν ύψους 2 τρισ. δολαρίων.

Σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεών της για την αμερικανική οικονομία προχωρά η Goldman Sachs, επικαλούμενη το ξαφνικό μπλόκο που έβαλε ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζο Μάντσιν στο κοινωνικό νομοσχέδιο του Τζο Μπάιντεν, ύψους 2 τρισ. δολαρίων.

«Το νομοσχέδιο ΒΒΒ [Build Back Better] έμοιαζε ήδη να βρίσκεται στο όριο και μετά τις δηλώσεις του Μάντσιν, προσαρμόζουμε τις προβλέψεις μας αποσύροντας την υπόθεση ότι το BBB θα γίνει νόμος», αναφέρει η ομάδα της Goldman με επικεφαλής τον Jan Hatzius.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν επέλεξε το δίκτυο Fox News, που είναι επικριτικό προς τον Τζο Μπάιντεν, για να κάνει την ανακοίνωσή του. Μετά από πεντέμιση μήνες συνομιλιών με το κόμμα του, ο Μάτσιν είπε πως «δεν μπορώ να ψηφίσω να συνεχίσουμε με αυτό το νομοσχέδιο. Απλά δεν μπορώ. Έκανα ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Δεν μπορώ να φτάσω εκεί».

Η ψήφος του είναι κρίσιμη σε μια Γερουσία που είναι μοιρασμένη 50-50.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider