Ιράν: Ανακοίνωσε προϋπολογισμό βασισμένο στα 60 δολάρια το βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν: Ανακοίνωσε προϋπολογισμό βασισμένο στα 60 δολάρια το βαρέλι
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Bloomberg, το Ιράν αναμένει να εξάγει περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως το επόμενο έτος.

Ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος του Ιράν βασίζεται σε νέα τιμή του πετρελαίου που διαμορφώνεται στα 60 δολάρια το βαρέλι, από 40 δολάρια που βρίσκεται φέτος, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars και το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Bloomberg, το Ιράν αναμένει να εξάγει περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως το επόμενο έτος – το οποίο ξεκινά στις 21 Μαρτίου- σύμφωνα με τα περιγράμματα του προτεινόμενου προϋπολογισμού της χώρας για το επόμενο έτος. Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Fars, φέτος το Ιράν περίμενε να εξάγει έως και 1,5 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, αλλά στην πράξη οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν συμπιέσει την εξαγωγή σε κάτω από το 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί παρουσίασε το πρώτο ετήσιο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του στο κοινοβούλιο σήμερα, Κυριακή. Το νομοσχέδιο απαιτεί κοινοβουλευτική εξέταση και έγκριση.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Ιράν το 2018 από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχουν πλήξει την οικονομία του Ιράν κυρίως περιορίζοντας τις εξαγωγές πετρελαίου που είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της χώρας. Η Τεχεράνη και οι παγκόσμιες δυνάμεις συμμετέχουν σε συνομιλίες για την αναζωογόνηση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 από την οποία αποχώρησε ο Τραμπ, η οποία αντάλλασσε την ελάφρυνση των κυρώσεων με τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider