«Σήμα» Μπάιντεν για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σήμα» Μπάιντεν για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
«Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των τιμών στις ΗΠΑ» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δήλωση -«χρησμό» για νέα αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έκανε ο πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, προϊδεάζοντας σε περαιτέρω άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία, που βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Εν όψει των στοιχείων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο, που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως «τις τελευταίες εβδομάδας καταγράφουμε μια μείωση των των ενεργειακών τιμών, όπως φαίνεται και από τις τιμές της βενζίνης σε ορισμένες πολιτείες.

Τα στοιχεία που θα δημοσιεύτουν αύριο για την ενέργεια τον Νοέμβριο θα αντικατοπτρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα, ούτε τις αναμενόμενες μειώσεις των τιμών σε κλάδους όπως της αυτοκινητοβιομηχανίας, που θα συνεχίσουν να υποχωρούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Υπενθυμίζεται πως για τον Οκτώβριο του 2021 ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 6,2%, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 1990. Ήταν ο πέμπτος διαδοχικός μήνας κατά τον οποίο κινείται από το 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διορθωτικές κινήσεις στην Wall Street, με την προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider