Οικονομία | Διεθνή
09-12-2021 | 10:10

Γερμανία: Αυξημένες κατά 4,1% οι εξαγωγές τον Οκτώβριο

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Αυξημένες κατά 4,1% οι εξαγωγές τον Οκτώβριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές της Γερμανίας κατά τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ διαμορφώθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδα πάνω από τα αντίστοιχα κατά την προ πανδημίας περίοδο.

Πιο αναλυτικά, οι εξαγωγές από την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης κατέγραψαν αύξηση 4,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, την στιγμή που οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση κατά μόλις 1,1%.

Σύμφωνα με την Destatis, την στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, οι εξαγωγές ήταν αυξημένες κατά 3,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Destatis, οι εισαγωγές προϊόντων στην Γερμανία σημείωσαν αύξηση 5% κατά τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ήταν αυξημένες κατά 13,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διαμορφώθηκε στα 12,5 δισ. ευρώ σε προσαρμοσμένη βάση, την στιγμή που οι αναλυτές το τοποθετούσαν στα 13,8 δισ. ευρώ, ενώ το ισοζύγιο συναλλαγών διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στα 15,4 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ZEW: Συρρίκνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Γερμανία για πρώτη φορά από τον Ιούνιο