Οικονομία | Διεθνή
08-12-2021 | 13:30

Τουρκία: Επιμονή Ερντογάν στα χαμηλά επιτόκια για να μειωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Τουρκία: Επιμονή Ερντογάν στα χαμηλά επιτόκια για να μειωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα μειώσει τον πληθωρισμό και την αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών μέσω χαμηλών επιτοκίων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αφού η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έκανε βουτιά ρεκόρ επειδή ο πρόεδρος ζητάει από την κεντρική τράπεζα να ασκήσει μια επιθετική πολιτική χαλάρωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεφε από την Ντόχα, ο Ερντογάν επανέλαβε την αντίθεσή του στα υψηλά επιτόκια και πρόσθεσε πως τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας δεν δημιουργούν ζήτημα παρά τις παρεμβάσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στην αγορά η κεντρική τράπεζα.

Ο ίδιος τόνισε, στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα στην κεντρική τράπεζα για μείωση των επιτοκίων, πως «σίγουρα δεν πιστεύουμε στα υψηλά επιτόκια. Τα υψηλά επιτόκια κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί αυτό ξανά».

Ο Τούρκος πρόεδρος απέδωσε επίσης την άνοδο των τιμών σε συσσώρευση αποθεμάτων και απείλησε να επιβάλει περισσότερο αυστηρές ποινές.

«Πιστεύω ότι θα απωθήσουμε αυτές τις επιθέσεις στο νόμισμα. Όπως λέω πάντα, αν θέλει ο Θεός κι αυτό θα μας προσπεράσει. Ας το ξέρουν όλοι αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν το νέο οικονομικό μοντέλο του Ερντογάν, λέει η Ένωση Τραπεζών Τουρκίας

MUST READ

FAZ: Μισθοί Αλβανίας στην Τουρκία