Νέα επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα
Στη χώρα μας μια από τις 30 τοπικές υποδομές, οι οποίες θα διασυνδέονται με το  παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας . 

Στη λίστα των χωρών που θα διευρύνει της επενδύσεις περιλαμβάνει πλέον η Amazon Web Services την Ελλάδα, ανακοινώνοντας προ ολίγου ότι επί ελληνικού εδάφους θα δημιουργηθεί μια από τις 30 τοπικές ζώνες που σχεδιάζει.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος και Chief Technology Officer της εταιρείας, Werner Vogels από το βήμα του παγκόσμιου συνεδρίου της Amazon Web Services, «reInvent», το οποίο πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, ο αμερικανικός κολοσσός σχεδιάζει από την επόμενη χρόνια να δημιουργήσει 30 τοπικές ζώνες -«local zones» όπως αποκαλούνται, δηλαδή 30 τοπικές υποδομές, οι οποίες θα διασυνδέονται με το παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας .

Μέσω των τοπικών αυτών ζωνών και των υποδομών που θα δημιουργηθούν η AWS θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που θέλουν να μεταβούν στο cloud και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλό latency.

Οι 30 αυτές ζώνες θα δημιουργηθούν σε 21 χώρες, 8 εκ των οποίων είναι ευρωπαϊκές (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία και Πορτογαλία και Ελλάδα).

Για το λόγο αυτό μάλιστα, στελέχη της AWS θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή στις 9.30 π.μ. Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη .Στη συνάντηση θα παρευρεθούν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με στελέχη της Amazon συναντιέται αύριο ο πρωθυπουργός - Το πλήρες πρόγραμμα του

gazzetta
gazzetta reader insider insider