Δεύτερη θητεία στο τιμόνι της Fed για τον Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη θητεία στο τιμόνι της Fed για τον Πάουελ
Για άλλα τέσσερα χρόνια στην προεδρία της Fed o Τζερό Πάουελ.

Για δεύτερη θητεία στο «τιμόνι» της Fed προτάθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Τζερόμ Πάουελ, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόεδρος το γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής του τη Δευτέρα μετά από αρκετές εβδομάδες εικασιών και στοιχημάτων, που ήθελαν και την Λάελ Μπρέιναρντ, να αναλαμβάνει τη θέση.

Ωστόσο, ο Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος οδήγησε τη Fed και την αμερικανική οικονομία μέσω της πρωτοφανούς ύφεσης από την πανδημία Covid-19 εφαρμόζοντας μια άνευ προηγουμένου νομισματική πολιτική προτάθηκε για δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Αντίθετα, η Μπρέιναρντ θα είναι αντιπρόεδρος όπως αναμένεται της Fed, ενώ αναμενόταν ευρέως να αποκτήσει ξεχωριστή αντιπρόεδρο για εποπτική θέση, για το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Ως αντιπρόεδρος, θα διαδεχθεί τον Κλαρίντα, του οποίου η θητεία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2022.

«Όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορούμε απλώς να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από την πανδημία, πρέπει να οικοδομήσουμε καλύτερα την οικονομία μας και είμαι βέβαιος ότι ο Πάουελ και η Μπρέιναρντ θα κάνουν την οικονομία μας ισχυρότερη από ποτέ», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider