Κίνα: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι οι επενδύσεις σταθερών παγίων παρέμειναν υποτονικές, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι οι επενδύσεις σταθερών παγίων ήταν χειρότερες των αναμενόμενων, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για άνοδο 3,5% αλλά και το μέγεθος του Σεπτεμβρίου που έδειξε αύξηση 4,4%.

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου ήρθαν σε έναν μήνα που ξεκίνησε με την τελευταία μεγάλη αργία του τρέχοντος ημερολογιακού έτους της Κίνας. Ωστόσο, σημαντικοί καταλύτες για τις λιανικές πωλήσεις, όπως τα αυτοκίνητα και τα ρούχα, υποχώρησαν τον Οκτώβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, η οποία κατέγραψε άνοδο 3,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο. Το Reuters ανέμενε άνοδο 3%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, οι επενδύσεις σε σταθερά πάγια αυξήθηκαν κατά 6,1% σε ετήσια βάση, ήτοι λίγο κάτω από το 6,2% που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider