Ελλάδα
08-11-2021 | 15:00

Ασφαλιστικές επιχειρήσεις: Πλήρωσαν αποζημιώσεις 3,7 εκατ. ευρώ για ζημιές από Τεχνικές Ασφαλίσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Ασφαλιστικές επιχειρήσεις: Πλήρωσαν αποζημιώσεις 3,7 εκατ. ευρώ για ζημιές από Τεχνικές Ασφαλίσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Τεχνικών Ασφαλίσεων που είχαν εκδοθεί το 2020 δηλώθηκαν 1.890 ζημιές εντός του 2020. Πληρώθηκαν αποζημιώσεις 3,7 εκατ. ευρώ εντός της περασμένης χρονιάς, ενώ σχηματίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων 13,7 εκατ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τις Τεχνικές Ασφαλίσεις έτους 2020.

Όπως επισημαίνεται, οι ανωτέρω δηλωθείσες ζημίες και το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων αφορούν στην αρχική εκτίμηση του πρώτου έτους (έτους έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου 2020). Τόσο το πλήθος των ζημιών όσο και το τελικό ποσό της αποζημίωσης των συμβολαίων αυτών θα διαφέρει σημαντικά όταν προστεθεί η μεταγενέστερη πληροφόρηση για τα συμβόλαια του συγκεκριμένου έτους που δεν είναι διαθέσιμη κατά την σύνταξη της παρούσας αναφοράς, μέχρι την λήξη όλων των συμβολαίων που είχαν εκδοθεί εντός του έτους.

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις τεχνικές ασφαλίσεις ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (55,1%) του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων (31,2% αντίστοιχα).

Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΑΕΕ www.eaee.gr αναρτήθηκε η έρευνα για τις Τεχνικές Ασφαλίσεις έτους 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ασφαλιστικές: Αποζημιώσεις 26,5 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν το 2020 για ασφαλίσεις περιουσίας