Αμετάβλητα τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας - «Σήμα» για αύξηση τους επόμενους μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμετάβλητα τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας - «Σήμα» για αύξηση τους επόμενους μήνες
Η αύξηση του επιτοκίου από το 0,1% θα σημειωθεί εφόσον η οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται εντός των προβλέψεων.

Τελευταία ενημέρωση: 15:12

Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, σε μια κίνηση που εξέπληξε τις αγορές καθώς ανέμεναν αύξηση των επιτοκίων, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η BoE άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του επιτοκίου τραπεζών από το ιστορικό χαμηλό του 0,1% που βρίσκεται σήμερα «μέσα στους επόμενους μήνες», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μετά από τη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής της κεντρικής τράπεζας.

Η αύξηση του επιτοκίου από το 0,1% θα σημειωθεί εφόσον η οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται εντός των προβλέψεων, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως από τα 9 μέλη του Δ.Σ. της BoE, τα 7 ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του επιτοκίου στα σημερινά επίπεδα, με 2 μέλη να τάσσονται υπέρ της αύξησης.

Ακόμα, η BoE ψήφισε υπέρ της διατήρησης του στόχου αγορών τίτλων στα 875 δισ. στερλίνες και εταιρικών ομολόγων στα 20 δισ. στερλίνες.

Η BoE αναφέρει πως θα παρατηρήσει τον αριθμό των Βρετανών που βρίσκονται χωρίς εργασία, μετά από τη λήξη των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από την βρετανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για το πότε θα προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων της.

Οι δηλώσεις του Μπέιλι

Ο διοικητής της BoE, Άντριου Μπέιλι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ερωτήθηκε για τις αυξημένες ενεργειακές τιμές και δήλωσε πως «ο τιμές ενέργειας μεταβάλλονται, ενισχύονται κα υποχωρούν ανά καιρούς και δεν έχουν τη τάση να μένουν αυξημένες, ειδικότερα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Σε ερώτηση για το εάν η BoE συμβαδίζει με τις αποφάσεις της αμερικανικής Fed, ο Άγγλος τραπεζίτης είπε πως «είνα σημαντικό να κοιτάμε τις διαφορές που έχουν οι 2 οικονομίες. Η βρετανική οικονομία είναι πολύ περισσότερο ανοιχτή από την αμερικανική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές, μετά και από την... έκπληξη της BoE

gazzetta
gazzetta reader insider insider