Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά αναθεώρηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά αναθεώρηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους
Ο ΕΣΠ ζητά «να υπάρξει έμπρακτος σεβασμός στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ισοτιμία μεταξύ των κλάδων του εμπορίου

Την αντίθεση του για τα μέτρα της κυβέρνησης που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες κατά του κορονοϊού εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ).

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΣΠ σημειώνει πως «είναι απορίας άξιο πως απαιτείται για την είσοδο των εμβολιασμένων στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος, να προηγείται Rapid ή μοριακό τεστ και να επιτρέπεται η χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα super market».

Ακόμα, ο Σύλλογος ζητά «να υπάρξει έμπρακτος σεβασμός στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ισοτιμία μεταξύ των κλάδων του εμπορίου και διασφάλιση των κανόνων ισονομίας και θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΣΠ:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, συνεχίζοντας να εκφράζει την διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Θ. Πλεύρης για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει Rapid ή μοριακό τεστ πριν εισέλθουν σε καταστήματα λιανεμπορίου, εξαιρώντας μεταξύ άλλων τα καταστήματα τροφίμων, δηλώνει τα εξής:

Είναι απορίας άξιο πως απαιτείται για την είσοδο των εμβολιασμένων στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος, να προηγείται Rapid ή μοριακό τεστ και να επιτρέπεται η χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα super market.

Προκειμένου να αποτραπεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός ενός κλάδου σε βάρος ενός άλλου και των ισχυρών του εμπορίου σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, ζητούμε να αναθεωρηθεί η απόφαση που είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας στην ανάσχεση της πανδημίας και να υπάρξει έμπρακτος σεβασμός στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ισοτιμία μεταξύ των κλάδων του εμπορίου και διασφάλιση των κανόνων ισονομίας και θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά για νέα μέτρα: Στοχοποίηση λιανεμπορίου, ανεφάρμοστος ο έλεγχος στα καταστήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider