Διεθνή
02-11-2021 | 12:04

Κίνα: Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά άνθρακα μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης

Newsroom
Μοιράσου το
Κίνα: Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά άνθρακα μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σταδιακή είναι η βελτίωση της κατάστασης στην ενεργειακή αγορά της Κίνας, καθώς πλέον στην πλειοψηφία των περιοχών που αντιμετώπιζαν ελλείψεις σε ορυκτό άνθρακα και είχαν αναγκαστεί να διακόψουν την λειτουργία εκατοντάδων μονάδων παραγωγής η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί σχεδόν πλήρως.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκθεση της Κοινοπολιτειακής Τράπεζας της Αυστραλίας, από τις 18 επαρχίες που αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα, πλέον οι ελλείψεις εντοπίζονται μόνο σε δύο, καθώς η αλλαγή της πολιτικής της κεντρικής κυβέρνησης έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει, τονίζει σε δημοσίευμά του το δίκτυο CNBC.

«Ο αριθμός των μονάδων αποθήκευσης που βλέπουν τα αποθέματά τους να διαρκούν για λιγότερες από επτά ημέρες έχει μειωθεί κατά 90% μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου», ανέφερε στην έκθεσή της η τράπεζας, επισημαίνοντας παράλληλα πως η ζήτηση εξακολουθεί να είναι κατά περίπου 10% μεγαλύτερη από την προσφορά.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι κινεζικές βιομηχανίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τεράστιες ελλείψεις ορυκτού άνθρακα, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας τους για διάστημα αρκετών εβδομάδων, με τις επιπτώσεις να γίνονται κάτι παραπάνω από αισθητές τόσο στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας όσο και στην βιομηχανική παραγωγή, η οποία συρρικνώθηκε σημαντικά κατά την διάρκεια των δύο προηγούμενων μηνών.

Έκτοτε, η κινεζική κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις για μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα, αποφάσισε να προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγής ορυκτού άνθρακα, σημειώνοντας πως στο μέλλον θα μπορούσε να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή ακόμα περισσότερο στους 600 τόνους, φέρνοντας την συνολική παραγωγή για το τέταρτο τρίμηνο, στους 55 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο άνθρακας γίνεται και πάλι δημοφιλής στην Ευρώπη

Άνθρακας: Εκτόξευση τιμών για το λιγότερο αγαπητό commodity στον κόσμο