Η «εκδίκηση» του Έλον Μασκ για τις τιμές των EV ήρθε με 13 χρόνια καθυστέρηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «εκδίκηση» του Έλον Μασκ για τις τιμές των EV ήρθε με 13 χρόνια καθυστέρηση
Πριν 13 χρόνια, όταν η νεοφυής τότε Tesla έβγαζε στην αγορά το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, το Tesla Roadster, στην τιμή των 109.000 δολαρίων, πολλοί ήταν όσοι είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν τον πλουσιότερο -πλέον- άνθρωπο στον κόσμο πως «ζει στον δικό του κόσμο» αλλά και πως «δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να φτιάχνει νέα παιχνίδια για τους πλούσιους».

Πριν 13 χρόνια, όταν η νεοφυής τότε Tesla έβγαζε στην αγορά το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, το Tesla Roadster, στην τιμή των 109.000 δολαρίων, πολλοί ήταν όσοι είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν τον πλουσιότερο -πλέον- άνθρωπο στον κόσμο πως «ζει στον δικό του κόσμο» αλλά και πως «δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να φτιάχνει νέα παιχνίδια για τους πλούσιους».

Τότε, ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού είχε υπεραμυνθεί της στρατηγικής του, τονίζοντας πως ο δρόμος για την δημιουργία φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων στο μέλλον, περνούσε μέσα από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τεχνολογική πρόοδο, η οποία θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από τα ήδη υπάρχοντα ηλεκτρικά οχήματα.

«Κάθε σεντ που θα πληρώσει κάποιος στην Tesla για να αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα της Tesla θα κατευθυνθεί προς την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα επιτρέψει στο μέλλον την παραγωγή φθηνότερων EV», είχε υποστηρίζει ο Έλον Μασκ το μακρινό 2008.

Πλέον, στην εποχή που τα EV κατακτούν τον κόσμο, με όλες τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίας ανά τον κόσμο να έχουν ήδη ξεκινήσει την εισαγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων στην γραμμή παραγωγής τους, ο Έλον Μασκ θυμήθηκε τις τότε «κατηγορίες» και αποφάσισε με ένα tweet να πάρει την εκδίκησή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής της Tesla, «απάντησε» σκωπτικά σε μία ανάρτηση στο Twitter, στην οποία παρουσιάζεται πριν από 13 χρόνια να επιχειρηματολογεί σχετικά με την ορθότητα της στρατηγικής που επέλεξε να ακολουθήσει κατά την διάρκεια μίας εκδήλωσης παρουσίασης του Tesla Roadster στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

«Ουάου, πέρασαν κιόλας 13 χρόνια», ανέφερε ο Μασκ στην ανάρτησή του, με μία σαφή διάθεση ειρωνείας απέναντι σε όσους τον είχαν χαρακτηρίσει ως «αιθεροβάμων» όταν ο -νυν- τεχνολογικός κολοσσός έκανε τότε τα πρώτα του βήματα στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deal Hertz-Tesla: Πώς μια συμφωνία 4,2 δισ. δολαρίων «γέννησε» 119 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

Bloomberg: Η περιουσία του Έλον Μασκ πλησιάζει τον «στόχο» του τρισεκατομμυρίου

Ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Και του αρέσει να το «τρίβει στα μούτρα» του Τζεφ Μπέζος

gazzetta
gazzetta reader insider insider