Ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Και του αρέσει να το «τρίβει στα μούτρα» του Τζεφ Μπέζος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Και του αρέσει να το «τρίβει στα μούτρα» του Τζεφ Μπέζος
Ο Έλον Μασκ είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Και δεν θέλει ο Τζεφ Μπέζος να το ξεχνάει αυτό.

Ο Έλον Μασκ είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Και δεν θέλει ο Τζεφ Μπέζος να το ξεχνάει αυτό.

Τη Δευτέρα, ο CEO της Tesla απάντησε σε ένα tweet του Μπέζος με ένα emoji που απεικόνιζε ένα μετάλλιο με το νούμερο 2 πάνω σε αυτό. Η απάντηση του Μασκ φαίνεται πως ήταν μια αναφορά στη δεύτερη θέση του Μπέζος στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με τον ίδιο να βρίσκεται στην 1η θέση.

Το tweet του Μασκ απαντούσε σε ένα του ιδρυτή της Amazon, το οποίο έκανε αναφορά σε ένα άρθρο από το 1999 που έθετε υπό αμφισβήτηση το επιχειρηματικό μοντέλο του τεχνολογικού κολοσσού.

«Να ακούτε και να είστε ανοιχτοί, αλλά να μην αφήνετε κανέναν να σας πει ποιοι θα είστε», έγραψε ο Μπέζος στο tweet του. «Σήμερα η Amazon είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες και έχει φέρει επανάσταση σε δύο εντελώς διαφορετικούς κλάδους».

Η εκτιμώμενη καθαρή αξία του Έλον Μασκ έφτασε τα 222 δισ. δολάρια την Παρασκευή. Έχει υπερδιπλασιαστεί το περασμένο έτος, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ο Μπέζος έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 191 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα φέτος, ο Μασκ ξεπέρασε τον Μπέζος ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη ραγδαία άνοδο της αξίας της Tesla και της διαστημικής του εταιρείας SpaxeX.

Οι δύο τους έχουν ανταλλάξει πολλές φορές την πρώτη θέση τους τελευταίους μήνες, βάζοντας τον έναν τεχνολογικό κολοσσό να κοντράρει τον άλλον. Ο προσδιορισμός της ακριβούς καθαρής αξίας τους μπορεί να είναι δύσκολο, εν μέρει επειδή πολλά από τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι ιδιωτικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Μασκ και Μπέζος ασκούν κριτική ο ένας στον άλλον. Ο Μασκ έχει κατακρίνει την εξουσία της Amazon στην έκδοση βιβλίων, αποκαλώντας την μονοπώλιο. Ο Μπέζος έχει αστειευτεί με το ενδιαφέρον του Μασκ να αποικίσει τον Άρη.

Πέρυσι η Amazon αγόρασε μία startup αυτοοδηγούμενων οχημάτων για να ανταγωνιστεί την Tesla.

Οι Μασκ και Μπέζος ανταγωνίζονται και στο διάστημα. Ο Μπέζος ελέγχει την εταιρεία πυραύλων Blue Origin. Τον Ιούλιο ο Μπέζος και τρεις επιβάτες έφτασαν στο όριο του διαστήματος με το New Shepard, σε μια πτήση που ήταν μέρος της ευρύτερης αποστολής της εταιρείας να επεικτείνει τον διαστημικό τουρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider