Βρετανία: Μειωμένες για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Μειωμένες για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις
Μείωση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στην Βρετανία.

Μείωση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στην Βρετανία.

Παρά το γεγονός πως οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως τα καύσιμα και τα τρόφιμα, οδήγησαν πολλούς καταναλωτές στα πρατήρια και σε «αγορές πανικού» στα σούπερ μάρκετ, οι ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας συνεχίζουν να αυξάνονται.

Αναλυτικότερα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων τον Σεπτέμβριο μειώθηκε ελαφρά κατά 0,2% σε σχέση με τον Αύγουστο, την στιγμή που οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ήπια αύξηση της τάξης του 0,5%.

Ωστόσο, ο όγκος των πωλήσεων στο λιανεμπόριο είναι αυξημένος κατά 4,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και η βρετανική οικονομία ήρθε αντιμέτωπη με τους πρώτους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η μείωση των πωλήσεων για πέμπτο συνεχόμενο μήνα αποτελεί την χειρότερη επίδοση του κλάδου από το 1996, όταν και άρχισε η δημοσιοποίηση των στοιχείων, ενώ πλέον δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον τα αδύναμα στοιχεία στο λιανεμπόριο επηρεάσουν τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού.

«Συνολικά, τα στοιχεία υποστηρίζουν την άποψη πως η οικονομία βρέθηκε σε στασιμότητα τον Σεπτέμβριο», ανέφερε σχετικά η Μπέθανι Μπέκετ, αναλύτρια του Capital Economics, την στιγμή που η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας (ONS) εκτιμά πως οι χαμηλές επιδόσεις του κλάδου του λιανεμπορίου, θα αποτυπωθούν και στα συνολικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο, μειώνοντας κατά 0,2% τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Βρετανία - Στο 3,1% τον Σεπτέμβριο

Η Βρετανία επεκτείνει για 6 μήνες τα κορονο-δάνεια για τη στήριξη των επιχειρήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider