Morissons: Εγκρίθηκε η εξαγορά ύψους 9,7 δισ. δολαρίων από αμερικανικό fund

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morissons: Εγκρίθηκε η εξαγορά ύψους 9,7 δισ. δολαρίων από αμερικανικό fund
Την έγκρισή τους για την συμφωνία εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morissons από το αμερικανικό fund Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) έδωσαν οι μέτοχοι της τέταρτης μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας.

Την έγκρισή τους για την συμφωνία εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morissons από το αμερικανικό fund Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) έδωσαν οι μέτοχοι της τέταρτης μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με το BBC, υπέρ της εξαγοράς τάχθηκε το 99,2% των μετόχων της Morissons, ενώ το συνολικό deal ανέρχεται στα 9,7 δισ. δολάρια (7 δισ. στερλίνες).

Υπενθυμίζεται πως για την εξαγορά της βρετανικής αλυσίδας, το επενδυτικό fund Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) «μονομάχησε» τον Οκτώβριο με το επίσης αμερικανικό fund Fortress Investment Group, το οποίο προσέφερε 286 πέννες ανά μετοχή, με το CD&R τελικώς να πλειοδοτεί, προσφέροντας 287 πέννες ανά μετοχή.

Σημειώνεται τέλος, πως η τελική τιμή της εξαγοράς ήταν λίγο υψηλότερη από την εκτίμηση του διοικητικού συμβουλίου της Morrisons, το οποίο τον Αύγουστο είχε αναφέρει πως η τιμή για κάθε μετοχή της εταιρείας θα έπρεπε να ανέρχεται τουλάχιστον στις 285 πέννες, ενώ τον Αύγουστο είχε προχωρήσει στην απόρριψη της πρότασης εξαγοράς ύψους σχεδόν 8 δισ. δολαρίων από το CD&R.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε δημοπρασία 10 δισ. δολαρίων η πώληση των βρετανικών σούπερ μάρκετ Morrisons

gazzetta
gazzetta reader insider insider