Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε συνεργασία $550 εκατ. με τον Μπιλ Γκέιτς για «πράσινες» επενδύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε συνεργασία $550 εκατ. με τον Μπιλ Γκέιτς για «πράσινες» επενδύσεις
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε συνεργασία 400 εκατ. στερλίνων (552 εκατ. δολ.) με τον Μπιλ Γκέιτς με στόχο τις «πράσινες» επενδύσεις στη Βρετανία, στο πλαίσιο της οποίας δεσμεύσεται να αναπτύξει γρήγορα τις νέες «καθαρές» τεχνολογίες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε συνεργασία 400 εκατ. στερλίνων (552 εκατ. δολ.) με τον Μπιλ Γκέιτς με στόχο τις «πράσινες» επενδύσεις στη Βρετανία, στο πλαίσιο της οποίας δεσμεύεται να αναπτύξει γρήγορα τις νέες «καθαρές» τεχνολογίες.

Η βρετανική κυβέρνηση θα ενώσει τις δυνάμεις της με την πρωτοβουλία Breakthrough Energy Catalyst του Γκέιτς προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας στην κατεύθυνση επίτευξης του στόχου για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050. Ο Τζόνσον ανακοίνωσε την κίνηση στην Παγκόσμια Επενδυτική Σύνοδο στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει ήδη δεσμευτεί να αφιερώσει πόρους τουλάχιστον 200 εκατ. στερλίνων για την ανάπτυξη και υλοποίηση projects πράσινης τεχνολογίας, και το πρόγραμμα του Gates ταιριάζει με αυτή την επένδυση. Το πρόγραμμα εστιάζει σε τέσσερις τεχνολογικούς τομείς: πράσινο υδρογόνο, μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών και συστήματα δέσμευσης CO2 απευθείας από την ατμόσφαιρα.

Η συνεργασία «θα δώσει ώθηση στο βρετανικό όραμα για μια πράσινη βιομηχανική επανάσταση», είπε ο Τζόνσον. «Ο μόνος τρόπος να πετύχουμε τους φιλόδοξους κλιματικούς μας στόχους είναι εάν επιταχύνουμε τις νέες τεχνολογίες σε τομείς όπως το πράσινο υδρογόνο και τα βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών -τεχνολογίες που μόλις πριν από λίγα χρόνια έμοιαζαν άπιαστο όνειρο».

Σημειώνεται ότι η συμφωνία επετεύχθη μόλις 2 εβδομάδες πριν τη συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών στη Γλασκώβη για την κλιματική αλλαγή, γνωστή ως COP 26. Ο Τζόνσον δήλωσε στο Bloomberg ότι η σύνοδος θα είναι «εξαιρετικά δύσκολη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider