Περισσότεροι από 4,3 εκατ. Αμερικανοί παραιτήθηκαν μόνο τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότεροι από 4,3 εκατ. Αμερικανοί παραιτήθηκαν μόνο τον Αύγουστο
Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ανήλθε ο αριθμός των Αμερικανών που παραιτήθηκαν από την εργασία τους τον Αύγουστο του 2021.

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ανήλθε ο αριθμός των Αμερικανών που παραιτήθηκαν από την εργασία τους τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, καθώς υπολογίζεται πως περισσότεροι από 4,3 εκατ. εργαζόμενοι επέλεξαν να αφήσουν τις δουλειές τους τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό παραιτήσεων σε μηνιαία κλίμακα από τον Δεκέμβριο του 2000, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο σημειώθηκαν 242.000 περισσότερες παραιτήσεις, με τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου να κρατούν τα ηνία της σχετικής λίστας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών, σχεδόν 900.000 εργαζόμενοι από επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού παραιτήθηκαν τον Αύγουστο, ενώ ακολουθεί ο κλάδος του λιανικού εμπορίου με 721.000 παραιτήσεις και ο κλάδος της υγείας με 534.000 παραιτήσεις.

Παράλληλα, μείωση σημειώθηκε και στον αριθμό των νέων προσλήψεων, οι οποίες τον Αύγουστο ανήλθαν σε 439.000, με τον ρυθμό των προσλήψεων να μειώνεται στο 4,3% από το 4,6% του Ιουλίου, ενώ στην κορυφή της λίστας με τις λιγότερες προσλήψεις βρίσκεται ο κλάδος της διασκέδασης και της φιλοξενίας, όπου σημειώθηκαν 233.000 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, σημειώνεται πως οι κενές θέσεις εργασίας τον Αύγουστο στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 10,44 εκατ., μειωμένες κατά 659.000 σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Ιούλιο, μήνα κατά τον οποίο οι κενές θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 11,1 εκατ.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο τον Αύγουστο για 10,96 εκατ. κενές θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

3,2 Αμερικάνοι είναι μακροχρόνια άνεργοι ενώ λήγουν τα επιδόματα τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider